Rockmotorsport KTM -tiimiin kuljettaja Juho Kantola jatkoi SM-kauttaan voitokkaasti

Juho Kantola (36) vääntää voitosta Niko Lehtirannan kanssa.

Kaksi tiukkaa kisalähtöä ja kaksi niukkaa voittoa. Juho Kantolan viikonloppu Kemoran radalla sujui voitokkaasti.

Klaukkalainen 14-vuotias Juho Kantola jatkoi road racing -kisakauttaan viime viikonloppuna kotimaassa Kemoran radalla Vetelissä. SM-kauden toinen osakilpailu ajettiin pääsääntöisesti hienossa auringonpaisteessa. Juho osallistui FIN Supersport 300 -luokkaan pyöränään KTM RC390R race kit -paketilla.

Viikonloppu aloitettiin jo torstaina ja perjantaina vapailla harjoituksilla. Vauhtia haettiin maltilla ja pyörä toimi tällä kertaa fantastisesti. Lauantain aika-ajoissa iski sitten sadekeli ja Juho ei löytänyt millään tuntumaa saderenkailla. Tuloksena heikko kuudes sija.

Lauantain kilpailuun startattiin kuitenkin kuivalla kelillä ja sehän sopi Juholle. Jäätävä startti kuudennesta ruudusta ja ekassa mutkassa kärkeen. Niko Lehtiranta ja Rasmus Nurmi seurasivat kannassa. Muutaman kierroksen jälkeen Juholla oli jo mahdollisuus karata seuraajiltaan hieman, mutta vaihdemissi pääsuoran päässä teki tepposet ja Niko ja Rasmus kuittasivat Juhon välittömästi. Juho ei onneksi siitä säikähtänyt, vaan jo heti seuraavalla kierroksella otti oman paikkansa kärjessä. Niko Lehtiranta hiillosti kovasti loppuun asti, mutta Juho onnistui viimeisellä kierroksella pitää Niko takanaan ja tuloksena siis voitto.

Sunnuntaiaamun warm upissa Juho oli elementissään ja ajoi pohja-ajan. Kisaan lähdettiin paalulta, kun Juho kellotti lauantain kilpailussa kovimman kierrosajan. Paalulta hyvä startti ja kärkeen. Kovaa taistelua Nikon kanssa läpi koko kisan, mutta jälleen Juho sai pidettyä hermonsa kurissa ja Niko ei päässyt oikein kunnolla haastamaan. Tosin maalissa ero oli taisteluparin välillä vain marginaalinen 0.160 sek. Juho kirjasi nimiinsä vielä kruununa uuden rataennätyksen.

Kovaa vääntöä oli koko viikonlopun ja kokemusta kertyi. Juho jatkaa sarjan kärjessä täydellä pistepotilla.

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille sekä parhaalle mekaanikolle Akulle.

Teksti: Rockmotorsport KTM tiedotus