Road racing SM-sarja: päätöskisassa isot panokset


Ensi viikonloppuna 18.-19.8. ajetaan Virtasalmen Motoparkissa Road Racingin SM-sarjan tämän kauden päätöskilpailu. Kauden viimeiseen viikonloppuun lähdetään vielä tavallistakin kovemmilla jännitteillä.

Molemmissa SM-luokissa piste-erot kärjessä ovat hyvin pieniä: viikonlopun kisalähdöissä tullaan siksi näkemään huikean kovaa kilpa-ajoa, kun kaikki on vielä auki monen eri kuskin tavoiteltavaksi.

Uutta ja erittäin hienoa lisäjännitettä saadaan Motoparkin kisaan myös vedonlyönnin merkeissä. Veikkaus ottaa ratamoottoripyöräilyn SM-sarjan kilpailut voittajavetokohteeksi. Tulevan viikonlopun Motoparkin SM-osakilpailussa voittajavetokohteena on sunnuntain Superbike-luokan kilpailulähtö.

Superbike-luokassa hallitseva Suomen mestari Jani Rättö lähtee päätösviikonloppuun vain yhden pisteen etumatkan turvin. Kakkospaikalla kärkkyy Mika Hautala ja sarjakolmosena kahdeksan pisteen päässä Hautalasta on Ville Valtonen. Tämän kolmikon kesken oletettavasti jakautuvat kauden SM-mitalit, mutta järjestys ratkeaa vasta Motoparkissa.

Superstock 600 –luokassa vahvan kauden ajanut Peter Paloranta pitää edelleen johtopaikkaa hallussaan. Eroa toisena olevaan Vertti Takalaan on 13 pistettä, joten mitään ei ole vielä ratkaistu. Kolmantena sarjassa oleva Jani Sulin on vain viiden pisteen päässä Takalasta, joten myös Superstockeissa tullaan näkemään äärimmäisen kovaa taistelua sijoituksista.

Kaikissa luokissa ajetaan kisastartit kumpanakin päivänä. Tuttuun tapaan aamupäivällä ajetaan harjoitukset, aika-ajot ja lämmittelyt. Kilpalähdöt käynnistyvät puolen päivän jälkeen. Tarkka aikataulu vahvistetaan myöhemmin

Pääsylippu kisoihin maksaa 20 euroa ja se on voimassa koko viikonlopun. Alle 12 -vuotiaat pääsevät ilmaiseksi vanhempien seurassa. Kaikkien lipun ostaneiden kesken arvotaan kaksi kyyditystä sivuvaunukilpurin kyydissä.

Osakilpailu: 5 / 5

Järjestävä seura: Helsinki Racing Club (HelRC)

Moottorirata: Motopark Virtasalmi

(Motoparkin tie 62, Virtasalmi)

Lue myös:

Kotimainen RR Veikkauksen voittajavetokohteeksi – Motoparkin Superbike-kisa ensimmmäinen vetokohde

Uusin numero