Riku Motor 35 vuotta

Riku Motor juhlii 35-vuotista taivaltaan keskiviikkona 20.5. Takana on yli 10 000 myytyä moottoripyörää ja mopoa, satoja TET:iläisiä, Vesijärvenkadun funkkishuoltoaseman kunnostus, Moisionkadun rakennuksen kunnostus, Suomen Moottoripyörämuseon rakentaminen vanhasta puukuivaamosta, joka on kolmena viime vuotena ollut Lahden suosituin matkailukohde Tripadvisorissa ja museon laajennuksen rakentaminen.

Riku Routo aloitti moottoripyörämyyjänä Sakke Järvenpää ja Mato Valtosen kanssa Mr. Cee Cee liikkeessä Karjalankadulla vuonna 1980, jonka jälkeen hän perusti oman moottoripyöräliikkeen Kisällinkadulle 1985. Vesijärvenkadun funkkishuoltoasemalle muutettiin vuonna 1995. Riku Motor toimii edelleen ilman kivijalkaliikettä ja keskittyy nykyisin klassikkomoottoripyörien myyntiin museon pihalla olevassa rakennuksessa.

Jope, Riku ja Pirkka-Pekka

Riku Motor on tuonut tapahtumien mukana vauhtia ja näkyvyyttä Lahdelle ja motoristeille jo vuodesta 1985.  Riku Motor järjesti MP-messut Lahteen, jotka olivat Lahden suurimmat messut vuosikymmeniin vuonna 2010. Messuille myytiin 43 000 pääsylippua. Riku Motor, Museo ja Ace ovat olleet mukana kymmenissä televisio-ohjelmissa mm. Discovery Channelin American Chopper sarjassa.

Suomen Moottoripyörämuseo on jatkumo Riku Motorille. Museon avajaisten yhteydessä avattiin Ace Cafe ravintola ensimmäisenä maailmassa Lontoon ulkopuolelle. Lahden Ace Cafen jälkeen maailmalle on avautunut Peking, Slutzern, Barcelona, Orlando ja Kuala Lumpuri avaa piakkoin ovensa.

Ja matka jatkuu!

Uusin numero