Rico Salmelalla onnistunut European Talent Cup -debyytti – Vauhti riitti heti kärkiryhmään

Uusi rata ja uusi luokka, mutta tuloksena heti hyvät sijoitukset. Ja mikä tärkeintä, kilpailumatkalla ero kärkeen jäi noin yhteen sekuntiin.

Rico Salmela siirtyi täksi kaudeksi ajamaan European Talent Cup -sarjaa. Ensimmäisen, Portugalin Estorilissa ajetun osakilpailun perusteella sarja on huipputasainen eikä pieniinkään epäonnistumisiin ole varaa aika-ajoissa eikä kisassa.

Kilpailun jälkeen Rico kertoi uuden luokan ja uuden radan vähän jännittäneen. Vaikka vapaat harjoitukset ajettiin haastavissa olosuhteissa, niin suomalaispilotti ehti silti saada hyvän tuntuman sekä rataan että uuteen pyöräänsä. Aika-ajoissa irtosi neljästoista lähtöruutu, joka ei täysin tyydyttänyt suomalaista.

-En oikein päässyt hyvään ryhmään, jossa olisin saanut parannettua aikaa. Vaikka eihän tuokaan huono lähtöpaikka ole, kun takana on enemmän väkeä kuin edessä.

Viikonlopun aikana ajettiin kaksi kilpailulähtöä. Ensimmäiseen kisaan Salmela lähti ottamatta suuria riskejä. 

-Yritin vain pysyä kyydissä mukana. Lopussa yritin vähän kiristää, ja se onnistuikin. Sijoitus oli kuudes ja ero kärkeen vain reilu sekunti.

Toinen kisa meni saman kaavan mukaan. Sijoitus oli pääryhmässä ajaen ja lopussa sijoitusta parantaen seitsemäs, ja ero kärkeen jälleen noin sekunti.

-Eihän tähän voi olla muuta kuin tyytyväinen. 

Rico jakoi ennen kisaa omissa somekanavissaan Youtube-linkin, josta kisaa sai vapaasti seurata suorana lähetyksenä. Se toi oman lisämausteensa viikonloppuun.

-Tuli mukavasti puhtia tulevaan, kun näki kuinka moni seurasi kisoja ja onnitteli tuloksesta. Jaetaan kisan seuraamisen mahdollistavaa linkkiä jatkossakin.

Seuraava European Talent Cup -kilpailu ajetaan reilun viikon kuluttua Valenciassa.

Uusin numero