Rico Salmela: ”yllätyin itsekin kuinka äkkiä pääsin sinuiksi Rookies Cup -pyörän kanssa”

Vasemmalta Jose Rueda, Rico Salmela ja Maximo Quiles. Suomalainen ajoi ensimmäiseen Red Bull Rookies Cupin voittoonsa tällä kaudella Aragonissa

Rico Salmela päätti ajokautensa Valencian MotoGP-kisan yhteydessä ajettuun Red Bull Rookies Cupin osakilpailuun. Salmelan vauhti riittää aivan terävimpään kärkeen, joten ensi vuonna samassa luokassa jatkavalta suomalaiselta voidaan odottaa… no ei sanota sitä vielä ääneen.

Rico Salmela osoitti kuuluvansa äärimmäisen tasaisen Red Bull Rookies Cupin ehdottomaan eliittiin. Voidaan hyvällä omallatunnolla sanoa, että kyseessä on maailman kovatasoisin nuorten kuljettajien luokka, ja siinä seurassa nuori suomalaiskuljettaja Rico Salmela on osoittanut taistelevansa aivan kärkisijoituksista.

Vai mitä sanotte Salmelan tämän viikonlopun tuloksista? Ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa Salmela ajoi kakkoseksi, ja ero kärkeen oli 0,050 sekuntia. Toisessa harjoituksessa sijoitus oli edelleen toinen, ja ero kärkeen vieläkin pienempi, 0,018 sekuntia. Aika-ajossa Salmela latasi kaiken peliin, tuloksena kaatuminen ja siksi suoritus jäi vain muutamaan kierrokseen, lähtöpaikka kisaan kuitenkin kohtuullinen kahdeksas. ”Koitetaan tyrkätä kisassa”, kuului kuljettajan suunnitelma aika-ajon jälkeen. Ja sen Salmela tosiaan teki. Ensimmäisessä kilpailulähdössä hän tuli maaliin vain 0,457 sekuntia voittajan takana, mutta näin tasaisessa luokassa se tiesi sijoittumista vasta kuudenneksi. Toisessa kilpailulähdössä ero kärkeen oli kilpailun lopussa 0,777 sekuntia, ja tuloksena kauden viimeisestä kilpailusta viitostila. Tämä oli Rico Salmelan ensimmäinen kausi Red Bull Rookies Cupissa, joten ensi vuonna samassa luokassa jatkava suomalainen on jälleen vuoden kokeneempi, jolloin on syytä odottaa tiukkojen taisteluiden kääntyvän yhä useammin suomalaisen eduksi.

-Kausi oli todella opettavainen ja samalla todettiin, että paljon on opittukin.

Salmela ajoi Red Bull Rookies Cupissa kahdesti podiumille ollen Mugellossa kolmas ja Aragonissa tuloksena oli voitto. Nämä olivat ensimmäiset suomalaisen ajamat podiumsijoitukset Red Bull Rookies Cupin historiassa. Lisäksi suomalainen ajoi European Talent Cupissa Team Estrella Galicia 0,0 -tiimissä ja ylsi sielläkin podiumille kahdesti.

– Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja tsemppareille mahtavasta kaudesta! Tehdään tulevaisuudesta vieläkin parempi, mutta kerrotaan siitä lisää myöhemmin, päättää Salmela.

Rico Salmela vauhdissa European Talent Cupin osakilpailussa.