Rico Salmela Intact GP:n riveissä JuniorGP-MM-sarjaan

Rico Salmela liittyy kaudella 2024 LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Junior -tiimiin kilpailemaan JuniorGP:n maailmanmestaruudesta. Salmela kilpailee tulevalla kaudella myös Red Bull MotoGP Rookies Cupissa.  

Rico Salmela (15) kartutti viime kaudella kansainvälistä kilpailukokemusta European Talent Cupissa sekä Red Bull MotoGP Rookies Cupissa sijoittuen molemmissa sarjoissa neljänneksi. Nuorukaisen vahvat suoritukset ja periksiantamaton ajotyyli herättivätkin suurta kiinnostusta.

Salmela jatkaa tulevallakin kaudella Red Bull MotoGP Rookies Cupissa, minkä lisäksi hän kilpailee ehkäpä maailman kovatasoisimmassa juniorisarjassa, Moto3 Junior GP:ssä, LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Junior -tiimin riveissä. Tulevalla kaudella Intact GP Junior -tiimi ajattaa ensi kertaa kolmea kuljettajaa, Salmela saa tiimikavereikseen sarjasta jo kokemusta keränneet itävaltalaiskuljettajat Jakob Rosenthalerin (17), jolle kausi on tiimissä kolmas ja Leo Rammerstorferin (19), joka kilpailee tiimissä toista vuotta.

FIM JuniorGP™:n MM-sarja käynnistyy huhtikuun puolivälissä Italiassa Misanon radalla.  LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Junior Team aloittaa kaudenalustestit maaliskuussa.

Dirk REISSMANN
LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Junior Team 

”On upeaa nostaa Moto3-luokan kuljettajamäärää, sillä onhan luokka tämän projektimme tärkein. Ajamme ensi kertaa kolmella kuljettajalla Moto3-luokassa. Haluamme toivottaa Rico Salmelan lämpimästi tervetulleeksi tiimiin yhdessä Jakob Rosenthalerin Leo Rammerstorferin kanssa. Olemme seuranneet Ricon otteita jokaisessa kilpailussa jo usean vuoden ajan. Hän on todella lahjakas ja olemme iloisia saadessamme hänet joukkoomme. On kuitenkin huomattava, että luokan tulokkaana kausi 2024 tulee varmasti olemaan Ricolle uuden opettelua. Haluamme tietenkin auttaa häntä kaikilla mahdollisilla tavoilla. Tällä hetkellä olemme hyvin kiireisiä valmistautuessamme maaliskuun testeihin ja hyvään kauden avaukseen Misanossa.”

Aki AJO
Rico Salmelan manageri

”On hienoa saada Rico ammattimaiseen tiimiin ottamaan ensiaskeleensa Moto3 Junior -MM-sarjassa. Vaikka Ricolla on jo pitkä kansainvälinen kokemus muista luokista, on hyvin tärkeää, että taustalla on vahva ja kokenut tiimi. Olemme varmoja, että Rico hyötyy Intact Junior -tiimin kokemuksesta ja hänen kehitystään tuetaan huolellisesti.”

Rico SALMELA
LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Junior Team (Moto3, Husqvarna) 

”Olen todella iloinen saadessani kertoa liittymisestäni LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Junior -tiimiin. On hienoa, että saan olla osa yhtä varikon parhaista tiimeistä. En malta odottaa, että pääsen aloittamaan kauden testeillä, tapaamaan koko tiimin kilpailuissa ja oppia tuntemaan kaikki. On upeaa olla osa tätä perhettä. Suuri kiitos kaikille, jotka uskovat minuun ja ovat tehneet tämän mahdolliseksi. Kausi 2024 on minulle ensimmäinen Moto3-luokassa, mutta olen varma, että nousemme huipulle askel askeleelta.”

Uusin numero