Rico Salmela ”ilman sormia” pisteille Valencian European Talent Cup -kisassa

Rico Salmela haki sairaalasta vauhtia Valencian kilpailuun kilpakumppanin kilkattua suomalaisen pihalle aika-ajossa radan vauhdikkaassa ykkösmutkassa.

European Talent Cupin toinen osakilpailu ajettiin Valecian Ricardo Tormo -radalla. Kauden avauskilpailusta Estorilista Rico Salmelalla oli plakkarissa kuutos- ja seiskasijat, ja pisteissä suomalainen oli ensimmäisen kisaviikonlopun jälkeen seitsemäntenä 19 pisteellään.

Valencian viikonloppu alkoi Salmelalta mukavasti. Vapaissa harjoituksissa haettiin säätöjä kohdalleen sekä ajamiseen että pyörään. Lauantain ensimmäisessä aika-ajossa kyyti olikin kohdallaan, ja tuloksena sijoitus oman ryhmän kahdeksas, vain 0,6 sekuntia kärjestä. Toiseen aika-ajoon lähdettiin tietysti hakemaan parannusta. Aika-ajon puolivälissä  Salmela otti kilpa-kumppanin kanssa osumaa radan todella kovavauhtisessa ykkösmutkassa ja epäonnekseen suomalainen oli se, joka lensi radalta ulos. Lanssikyydillä sairaalaan, jossa kuvausten ja tutkimusten jälkeen todettiin kaikkien luiden olevan ehjiä. Pari sormea otti melkoisesti kipeää, ja ne ovatkin käytännössä poissa pelistä jonkin aikaa. Salmela päätti silti lähteä mukaan kisaan, sillä ajohaluja kuumotti kaikesta huolimatta.

Ajohanskatkin saatiin tiimin kanssa pikku virittelyllä käteen, mutta kytkintä piti kisassa käyttää kämmenellä. Kahdessa kisalähdössä Salmela ajoi sijat 15 ja 14 saalistaen siten yhteensä kolme pistettä. Suoritus ei ole ”ilman sormia” ajettuna huono 40 kilpailijan joukossa. Pisteissä suomalainen on kahden kisaviikonlopun jälkeen 13. sijalla 22 pisteellään.

-Tilanteeseen nähden täytyy olla tyytyväinen tulokseen. Näitä nyt vaan sattuu tässä touhussa, ja tällä kertaa arpa osui minun kohdalle. Nyt unohdetaan Valencia, ja aletaan keskittyä kuukauden päästä ajettavaan Barcelonan kilpailuun, tiivisti Rico Salmela Valencian kisaviikonlopun.