Renkaanvaihtoruletti kesken Supersportin MM-kisan – Kallio Racingin Gradinger lopulta viidenneksi

FIM Superbike World Championship, Round 01, 21-24 February 2019, WorldSSP, Phillip Island, Australia
Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-kausi 2019 käynnistyi sunnuntaina Phillip Islandin radalla Australiassa. Kisa oli erittäin tapahtumarikas ja Phillip Islandin yleiset rengasvaikeudet päätettiin järjestäjän puolesta ratkaista kesken kilpailun suoritettavalla renkaiden vaihdolla, mikä aiheutti tiimeille lisää haasteita ja jännitystä.

Itse kilpailupäivä oli Kallio Racingille haastava. Lämmittelyssä Isaac Viñalesin pyörästä räjähti rengas, mikä johti kuljettajan ikävään kaatumiseen. Viñales loukkasi kätensä ja pyörä kärsi vahinkoa, joten hänen osallistumisensa kilpailuun näytti hetken aikaa epävarmalta. Onneksi Viñalesin kunto salli ajamisen ja mekaanikot saivat pyörän ajokuntoon, joten kaikki kolme kuljettajaa olivat mukana startissa.

Thomas Gradinger ja Isaac Viñales saivatkin loistavan lähdön kärjen tuntumaan, kun pahaksi onneksi heidän edellään ajanut Rafaele de Rosa kaatui. Väistöliikkeestä johtuen Gradinger hävisi muutaman sekunnin ja Viñales tippui porukan hännille ajauduttuaan hiekalle väistötilanteessa.
Ruutulipulle Gradinger ajoi kuudentena, mutta renkaiden vaihdon aiheuttaman hämmingin ja sitä seuranneiden aikarangaistuksien johdosta hän oli loppujen lopuksi viides. Loris Cresson nousi hienosti sijalle 10. Valitettavasti Isaac Viñalesin kilpailu päättyi keskeytykseen.

Tiimipäällikkö Vesa Kallio:
”Thomas ajoi hyvän, ehjän kisan ja viides sija tuo meille tärkeät pisteet. Loris ajoi kilpailussa viikonlopun parhaat ajat ja teki hyvän nousun sijalle 10. Valitettavasti Isaacin jo muutenkin epäonninen kilpailu päättyi keskeytykseen, kun pyörässä ilmeni öljyvuoto. Nyt täytyy saada miehen kipeytynyt käsi kuntoon ennen seuraavaa kilpailua. Endurancemainen renkaanvaihto suoritettiin kesken kilpailun ja pyörät saatiin kyllä radalle, mutta täytyy myöntää että meillä on vielä petrattavaa siinä, miten saadaan radalle paluun ajoitus toimimaan. Kuljettajilla on myös todella iso riski, kun rengastoimittaja ei pysty toimittamaan sellaisia renkaita, jotka kestävät. Siihen täytyisi tulla jonkinlainen muutos. Kisan alku lupaili hyvää, mutta vaikea tämä kauden aloituskisa sunnuntaina oli. Vauhtia meiltä kyllä löytyy ja Thaimaassa yritetään muuttaa se vielä hyviksi tuloksiksi!”

Thomas Gradinger:
”Olen melko tyytyväinen kilpailun tulokseen. Teimme joitakin virheitä, mutta lopputulos kärkiviisikossa on oikein hyvä. Sain hyvän lähdön kilpailuun ja pystyin kuromaan sijoituksia ylöspäin aina neljänneksi saakka, kun de Rosa kaatui ohitustilanteessa ja menetin siinä joitakin sekunteja kärjestä. Renkaiden vaihdossa teimme myös joitakin virheitä ja menetin siinä noin viisi sekuntia, mutta pysähdyksen jälkeen minulla oli hyvä rytmi ajossa, pystyin ohittamaan muutamia kuljettajia ja ajaminen tuntui hyvältä, mistä olen hyvin tyyväinen.”

Thomas Gradinger

Loris Cresson:
”Kilpailu oli ihan hyvä, minulla oli tavoitteena ajaa ehjä kilpailu lipulta lipulle ja se saavutettiin. Haasteita oli pitkin viikonloppua, mutta sunnuntaina kaikki toimi niin kuin pitikin. Olin tyytyväinen sijoitukseeni kärkikymmenikössä. Kiitos Jorille ja koko tiimille hyvästä työstä! Thaimaassa sitten jatketaan tästä.”

Loris Cresson

Isaac Viñales:
”Lämmittelyssä meillä oli hyvä vauhti päällä, mutta ikävä rengasrikko aiheutti minulle aikamoisen kaatumisen viimeisellä osuudella. Kivusta huolimatta pystyin kuitenkin osallistumaan kilpailuun ja alku sujuikin hyvin. Olin hyvin kärjessä mukana kunnes toinen kuljettaja kaatui edessäni ja jouduin ajamaan pitkäksi. Tänään ei ollut meidän päivämme, mutta Thaimaassa olemme taas vahvoilla.”

Isaac Vinales
Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarja jatkuu Thaimaassa 15.-17.3.

Uusin numero