Red Bull MotoGP Rookies Cup: Rico Salmela heti podiumille

Alvaro Carpe, Angel Piqueras ja Rico Salmela

Ykköskisassa kolmoseksi ja toisessa kilpailussa viidenneksi, vain 0,1 sekuntia voittajan takana!

Red Bull MotoGP Rookies Cup -kausi avattiin Portimaossa. Toista kautta luokassa aloittava Suomen Rico Salmela sai viikkoa aiemmin ajetuissa testeissä jo hyvän tuntuman sekä pyörään että rataan, ja sama vauhti jatkui myös kisaviikonloppuna. Vapaissa harjoituksissa tuntuma oli vielä vähän hakusessa, mutta tärkeimmillä hetkillä, eli aika-ajossa ja kisassa, vauhti oli taas kohdallaan. Aika-ajossa Salmela ajoi itselleen kuudennen lähtöruudun.

Rico Salmela #27

Lauantaina ajetussa ensimmäisessä kilpailussa Rico Salmela otti hyvän startin ja nousi ensimmäisessä mutkassa kolmanneksi. Muutama kilpakumppani pääsi hetken päästä ohi, ja sijoituksista taisteltiin ryhmässä lähes loppuun asti. Salmela onnistui kilpailun loppupuolella irtaantumaan ryhmästä ja lähti jahtaamaan kärkikaksikkoa. Suomalainen saavuttikin heitä, mutta kierrokset loppuivat kesken ja ruutulipulle Salmela ajoi upeasti kolmantena. 

Sunnuntain kilpailu poikkesi sikäli viime kaudesta, että nyt se ajettiin jo ennen yhdeksää aamulla. Ei siis tarvinnut odottaa koko päivää ja muiden luokkien kilpailuja ensin. Startti noudatti lauantain kaavaa, ja Salmela nosti itsensä jälleen kolmanneksi lähdössä. Tällä kertaa kärkiryhmässä ajoi kahdeksan kuljettajaa ja äärimmäisen tasaisessa kilpailussa kärkikuusikko tuli lopulta maaliin alle 0,2 sekunnin sisällä toisistaan. Salmelalta jälleen ehjä virheetön kisa ja lopputuloksena viides sija, vain kymmenys voittajasta jääneenä.

-Muutamia hyviä juttuja jäi taskuun pitä parannella ja kehittää ennen seuraavaa kisaa, joka ajetaan huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Jerezissä.

Kuvat. Red Bull content pool 

Lauantain kilpailun tulokset:

Sunnuntain kilpailun tulokset:

Uusin numero