Red Bull KTM Ajon Moto2-kuljettajien kisa päättyi joukkokolariin

Augusto Fernandez

MotoGP-sarjan Portimaon Moto2-osakilpailu oli vahvasti sateen värittämä. Sateen liukastamalla radalla sattunut joukkokolari päätti molempin Red Bull KTM Ajon kuljettajien kisan.

Lähes kaikki Portimaon viikonlopun ajosessiot ajettiin märällä radalla. Kilpailun kierroksella kahdeksan tapahtui valitettava joukkokolari kakkosmutkassa, jonka seurauksena nousivat punaiset liput ja kilpailu keskeytettiin. Red Bull KTM Ajon molemmat kuljettajat, Augusto Fernandez ja Pedro Acosta, olivat mukana kolarissa. Molemmat myös selviytyivät siitä vahingoittumattomina, mutta kumpikaan ei osallistunut kisan uusintalähtöön. 

Fernandez starttasi kisaan kakkosrivistä. Kun radalla alkoi sataa kisan alkuvaiheessa, otti Fernandez varovasti, mutta itseluottamus kasvoi ja hän nousi vähitellen kilpailussa jo neljänneksi ennen joukkokolaria. Acosta joutui lähtemään kisaan lähtöruudukon takaosasta, mutta nousi 20. sijalta 18. sijalle ensimmäisessä mutkassa. Kierroksella seitsemän hän oli noussut jo 13. sijalle. 

Pedro Acosta

Portimaon kisan jälkeen Augusto Fernandez on 24 MM-pisteellään Moto2-luokan pisteissä 11. sijalla. Acostan 20 pistettä oikeuttavat 15. sijaan. Seuraavaksi MotoGP-karavaani pysähtyy Jerezissä, jossa ajetaan Espanjan Grand Prix vappuna.

Aki Ajo:

”Sään takia viikonlppu oli haastava, mutta se oli siitä huolimatta kaikille sama. Mielestäni menimme koko ajan eteenpäin aina siihen erikoiseen joukkokolariin asti. Tottakai olemme kaikki pettyneitä, sillä kolari ei ollut meidän kuljettajiemme vika. Enemmänkin syynä olivat olosuhteet. Tottakai kuljettajamme kokevat ettei ollut reilua etteivät he voineet osallistua uusintalähtöön, mutta meidän on kunnioitettava sääntöjä. Otetaan tästä kaikki positiiviset asiat mukaan ja jatketaan työtä Jerezissä.”

Portimao, Moto2-kisan tulokset: 

1. Joe Roberts (Kalex) 12:09.757

2. Celestino Vietti (Kalex) +2.818

3. Jorge Navarro (Kalex) +2.991

4. Marcel Schrotter (Kalex) +3.104

5. Manuel Gonzalez (Kalex) +3.199

DNF. Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo)
DNF. Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo)

Moto2, MM-pistetilanne

1. Celestino Vietti (Kalex) 90 points

2. Ai Ogura (Kalex) 56 points

3. Tony Arbolino (Kalex) 54 points

4. Joe Roberts (Kalex) 49 points

5. Aron Canet (Kalex) 49 points

11. Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) 24 points
15. Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) 20 points

Uusin numero