Red Bull KTM Ajon Moto2-kuljettajat kaksoisvoittoon Le Mansissa

Remy Gardner

Ranskan GP:stä tuli Red Bull KTM Ajon Moto2-tiimille unelmakisa, kun kaksoisvoittoon ajaneet Raul Fernandez ja Remy Gardner ovat Le Mansin jälkeen myös MM-pisteissä kaksoisjohdossa vain pisteen keskinäisellä erolla.

Paalulta startannut Raul Fernandezille selvisi kisan ensimäisestä mutkasta ulos toisena, ja piti paikkansa kolmen kärjessä, kunnes kierroksella viisi nousi kisan kärkeen. Fernandezille kisan voitto oli kauden toinen, ja neljäs koko uralla. Kauden viidessä kilpailussa Fernandez on noussut podiumille neljästi. Äärimmäisen tasaisessa luokassa kärkikaksikon eroa kisan tuloksissa voidaan luonnehtia suureksi, olihan se melkein puolitoista sekuntia. Kakkoseksi ajaneen Remy Gardnerin hymykin oli kisan jälkeen leveä, sillä aussikuljettaja jatkaa MM-pistekärjessä 89 pisteellään. Tiimikaveri Fernandez on kerännyt 88 pistettä.

Raul Fernandez (vas) ja Remy Gardner

Gardner starttasi kisaan kolmannesta lähtörivistä. Startti ei ollut paras mahdollinen, ja aussi tipahti siinä vielä pari sijaa alemmas. Kisan edetessä Gardner nousi vähitellen taistelemaan kärkisijoista. Kakkossija on Gardnerillekin neljäs podiumsijoitus tällä kaudellla, ja koko uran yhdeksäs palkintopallisija.

–  Olen erittäin onnellinen kaksoisvoitosta. Sanoimme ennen kisaa kuskeillemme, että tärkeintä on  ”selviytyä” kisasta, joka ajettiin vaikeissa olosuhteissa. Olen ylpeä tiimimme upeista kuljettajista, tiivisti Aki Ajo viikonlopun tapahtumat.

Seuraava MM-osakilpailu on toukokuun 28.-30. päivinä ajettava Italian GP Mugellon radalla. 

Moto2-kisan tulokset, Le Mans


1. Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) 40:46.101
2. Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) +1.490

3. Marco Bezzecchi (Kalex) +4.599

4. Tony Arbolino (Kalex) +7.503

5. Bo Bendsneyder (Kalex) +11.887

Moto2, MM-pistetilanne Le Mansin jälkeen


1. Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) 89 p
2. Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) 88 p

3. Marco Bezzecchi (Kalex) 72 p

4. Sam Lowes (Kalex) 66 p

5. Fabio Di Giannantonio (Kalex) 60 p

Uusin numero