Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-hopea Suomeen!

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuissa ajava suomalaispari Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen voitti MM-sarjan päätöskilpailun ja sijoittui kauden sarjassa lopulta kakkoseksi. Kuva: Mark Walters

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-sarjassa operoiva Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen kaksikko päätti MM-sarjan voitolla. Suomalaispari oli ykkönen Portugalin Estorilissa sunnuntaina ajetussa Gold Race kilpailussa. Voitto ja brittipari Ben ja Tom Birchalin keskeytys nosti suomalaiset MM-hopealle.

MM-hopea on kokeneelle Pekka Päivärinnalle kuudes ja pyöräkunnan Yamahan menoa tasapainottavalle Jussi Veräväiselle toinen tämän värinen MM-mitali. Mestaruuksia Päivärinnalla on viisi ja kerran hän on sijoittunut MM-sarjassa kolmanneksi.

Superside-sarjan päätöskilpailuviikonloppu Estorilissa sisälsi kaksi MM-starttia. Päivärinnan pyöräkunta oli lauantaisessa, osin märällä radalla ajetussa Sprint-kilpailussa viides kolaroituaan viimeisellä kierroksella lopulta kolmanneksi kiilanneen Kees Endeveltin pyöräkunnan kanssa. Suomalaispari kisasi kolisteluun asti voitosta. Endevelt hyötyi rengasvalinnastaan, sillä sadekelin renkailla matkaan lähteneiltä suli renkaat alta kuivuvalla radalla.

– Kaikki kärkiparit lähti sadekelin kumeilla ja ne kuluivat, kun rata kuivui. Viimesellä kierroksella himmasin yhteen shikaaniin, että saisin suoralle hyvän lähdön. En tiennyt, että välikelin kumeilla ajavat kaverit oli jo ihan perässä ja ne ajoivat meidän yli ja työnsivät ulos radalta, muisteli Päivärinta lauantaisen kilpailun ratkaisupaikkaa.

Sunnuntainen 17 kierroksinen Gold Race kulki yli puolivälin Birchallin veljesten johdolla. Kuudennesta lähtöruudusta startannut Päivärinta/Veräväinen kaksikko menetti otteen kärkikaksikkoon heti alussa jouduttuaan startissa pussiin hitaampien taakse. Päästyään kolmanneksi oli kärjessä etenevät brittiparit kelanneet 10 sekunnin kaulan. Päivärinta kuitenkin saavutti kakkosena ajaneen Tim Reevesin pyöräkunnan ja meni ohi kymmennellä kierroksella. Johtoon suomalaispari siirtyi muutama kierros ennen maalia Birchallin veljesten keskeytyksen myötä.

– Ihan hyvä kisa. Tehtiin siinä vielä viikonlopun paras kierrosaika. MM-hopea on ihan hyvä juttu tämän kauden ansiona, summasi Päivärinta.

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut MM-sarja 6/6 osakilpailu Estoril Portugali tulokset:

Sprint 10 kierrosta:

 1. Tim Reeves/Mark Wilkes, Iso-Britannia, Adolf RS 19:32.704
 2. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha +0.347
 3. Kees Endeveld/Jeroen Remme, Hollanti, Adolf RS Kawasaki +0.647
 4. Sam Christie/Adam Christie, Iso-Britannia, LCR-Yamaha ´+1.962
 5. Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen, Suomi, LCR-Yamaha +3.251

Gold Race 17 kierrosta:

 1. Päivärinta/Veräväinen 30:57.609
 2. Reeves/wilkes +4.389
 3. Christie/Christie +29.224,

Sarjan lopulliset pisteet:

 1. Reeves/Wilkes 205
 2. 2. Päivärinta/Veräväinen 173
 3. Birchall/Birchall 168, 137
 4. Schlosser/Fries 121

Teksti: Pekka Päivärinta

Uusin numero