Ratamoottoripyöräilyn nuori lupaus Juho Kantola mukaan Superbiken MM-sarjaan – suomalaispilotti sarjan nuorin kuljettaja

Klaukkalalainen juuri 15-vuotta täyttänyt Juho Kantola on hyväksytty mukaan WSBK -sarjaan. Juho aloittaa kauden Jerezin osakilpailusta 27-29.3.2020. Juho osallistuu WSSP300 -luokkaan pyöränään KTM RC390R race kit -paketilla.

Tänä vuonna Finnish Talent Teamia maailmalla edustava Juho Kantola hyväksyttiin mukaan MM-sarjaan sen nuorimpana edustajana. Juho on kartuttanut kokemusta jo kahdeksan vuoden ajan lajin parissa ja nyt kaudella 2020 on tarkoitus ottaa se isoin askel kohti maailman kärkeä.

Juho ajaa tällä kaudella Espanjan mestaruussarjaa (ESBK) SBK300 -luokassa samalla pyörällä, jolla osallistuu MM-osakilpailuun. Sarjassa ajetaan seitsemän kilpailuviikonloppua. Tavoitteena Juholla on ESBK sarjassa ajaa jokaisessa osakilpailussa kärkiporukassa. Taso Espanjassa on todella kova ja sarjassa on yli 40 kuljettajaa mukana.

Juhon taustalla toimiva Rockmotorsport KTM on hakenut Juholle villiä korttia kolmeen Espanjassa ajettavaa MM-osakilpailuun. Jerezin tulokset antavat suunnan onko tavoitteena ajaa enemmänkin MM-osakilpailuja. MM-sarjassa WSSP300 -luokassa on yli 50 kuljettajaa mukana, joten haaste on kova, mutta menestystä lähdetään hakemaan heti täysillä.

-Olen todella innoissani mahdollisuudesta ajaa MM-sarjaa. Se on ollut tavoitteeni ja unelmani harrastuksen aloittamisesta lähtien ja nyt se toteutuu jo uran tässä vaiheessa. Olen treenannut kovaa kuntovalmentajani johdolla läpi talven ja uskon olevani 100% valmis tähän haasteeseen, hehkuttaa Juho Kantola.

Juho pääsi testaamaan pyörää ja uusia kaudella 2020 käytettäviä renkaita Espanjassa Cartagenan ja Valencian radoilla helmikuun alussa. Hän löysi heti hyvän vauhdin ja testien tulokset olivat lupauksia herättävät. Vielä ennen MM-osakilpailua tiimi pääsee testaamaan Jerezin radalle ESBK -sarjan virallisissa testeissä 21-22.3.2020.

Uusin numero