RAM Racing Yamahan Felix Nässi toinen Imatranajon IRRC Supersport -luokassa

Felix Nässi ajoi lauantaina Imatranajon IRRC Supersport -luokan kilpailussa toiseksi.
Kuva: Timo Nässi.

Imatranajon ehdottomiin suomalaisyllättäjiin lukeutui lauantain IRRC Supersport -kilpailussa toiseksi sijoittunut Felix Nässi.

Imatranajon ensimmäinen kilpailupäivä oli menestys Felix Nässille, kolmannesta ruudusta IRRC supersport -kilpailuun lähtenyt Yamaha-kuljettaja Nässi oli ruutulipulla toinen vain 0,9 sekuntia voittajan, entisen GP- ja Superbike-MM-sarjan kuskin Matthieu Lagriven jälkeen. Sunnuntain osakilpailussa Nässi käväisi jo johdossakin, mutta jarruongelmat pakottivat keskeyttämään kilpailun.

Märällä ajetussa aamun ensimmäisessä aika-ajossa Nässi oli viides 3,6 sekuntia nopeimmasta Pauli Pekkasesta. Koko lauantai ajettiin välillä kuivuvalla radalla ja välillä tihkusateessa. Toisessa aika-ajossa rata kuivui koko ajan loppua kohti. Nässi oli pitkään toisena Pekkasen jälkeen mutta aivan lopussa Penna ajoi paremman ajan. Lähtöpaikaksi tuli eturivin kolmosruutu 1,3 sekuntia paalupaikasta.

Kilpailulähtöä ennen rata oli melko kuiva, mutta uusi sade tuli juuri ennen lähtöä kastelemaan asfalttia ja kaikki lähtivät kilpailuun sateisilla. Nässi otti huonon lähdön ja putosi yhdeksänneksi. Parin kierroksen jälkeen alkoi hurja nousu, ensin oli kovaa vääntöä Pierre Yves Bianin kanssa, sitten ohitettavina olivat Schmitz ja Gottardi. Viimeisillä kierroksilla Nässi vaihtoi useasti sijoitusta Anssi Kosken kanssa. Viimeisen kierroksen alussa Nässi pääsi ohi Laurent Hoffmannista ja oli noussut jo toiseksi. Matthieu Lagrivellä oli pieni etumatka, mutta Felix kuroi sen kiinni ja oli tekemässä ohitusyritystä viimeisellä kierroksella koulun mutkassa, mutta jätti riskiyrityksen kuitenkin tekemättä. Viimeisellä Vuoksen suoralla Lagriven Supersport pakeni sen verran kovaa että vakio-Yamahalla ei enää ohitusta päässyt yrittämään. Maalissa eroa oli 0,9 sekuntia Lagriven eduksi.

– Suuret kiitokset tallipäällikö Jani Rätölle ja tallin datainsinöörille Markku Visurille, jotka ”taikoivat” Yamahaan aivan loistavat alustan säädöt. Vaikka luistoja oli paljon märällä asfantilla, pyörä oli kokoajan helposti hallittavissa. Vähän kauden ensimmäinen huono startti harmittaa, mutta lopputulos on paljon enemmän kuin odotin, kommentoi iloinen Nässi kisan jälkeen.

Sunnuntaina sää muuttui täysin, oli lämmintä ja aurinkoista. Nässi ei ollut mukana SSP/Open luokassa, joten sunnuntaina oli vain IRRC-kilpailu ilman harjoitusta. Yamahan alusta saatiin hyviin säätöihin Markku Visurin toimesta aikaisemman datan mukaan. Nässi lähti nyt viivalta todella hyvin ja oli ensimmäisessä mutkassa ensimmäisenä. Kurvista ulos kiihdytti parhaiten Sami Penna perässään Nässi ja Pekkanen. Kilpailun alussa nelikko Nässi, Lagrive, Penna ja Pekkanen vaihtelivat sijoituksia useasti, mutta jo toisella kierroksella alkoivat Nässin jarruongelmat ja keskeytys oli ainoa mahdollisuus.

– Nyt harmittaa todella paljon, mutta kokonaisuuteen täytyy olla tyytyväinen, vaikka tänään tulikin keskeytys. Imatralla on kuitenkin hieno kilpailla, upea tapahtuma ja paljon yleisöä. Seuraavaksi kilpaillaan SM-sarjassa Vetelin Kemorassa, kertoi Felix kisan jälkeen.

Teksti: RAM Racing tiedotus, Jani Rättö / Juha Nässi

Uusin numero