RAM Racing Yamahalla hyvä aloitus kauteen 2021

RAM Racing Yamahan kausi alkoi 10.-11.4. Espanjan Jerezissä ESBK-sarjan avausosakilpailun merkeissä.

Lauantain aika-ajossa RAM Racing Yamahan kuljettaja Kimi Patova ajoi sijalle P24. Lauantain kisan maalissa sijoitus oli 15. Sunnuntaina starttiruutu oli sama kuin lauantaina, ja myös maalissa sijoitus oli sama kuin lauantaina eli 15.

Tiimin kuski Kimi Patova palasi takaisin kisaradoille viimekautisen pahan loukkaantumisen jälkeen.

-Kyllä tollainen pitkä tauko ja loukkaantuminen vaikuttaa ja huomasi että alussa ajaminen tökki. Kierroksia kun sai enemmän ja enemmän, niin ajo alkoi maistumaan ja kellokin tykkäs. Lauantain aika-ajoon en ollut tyytyväinen, en sijoitukselta enkä oikein omalta ajoltakaan. Vähän jäi uupumaan se viiminen rutistus siitä. Harmitti kun treenit kuitenkin näytti hyvältä. Aika-ajoissa otettii se 24. ruutu, Kimi summaa.

Jerezin kisassa vääntö oli kovaa. Kimi nousi hienosti aika-ajojen paikalta 24 keskikastiin sijalle 15, mutta kärki ehti karata sen verran kauas, ettei vauhti riittänyt parempaan sijoitukseen.

-Oon aina ollu hyvä starteissa ja luottanut siihen et hyvästä startista pääsee sitten hyvin nousemaan. Lauantain kisassaki otin hyvän startin ja sillä mentiin. Hyvän nousun sain 15. sijalle asti, mutta eessä oli sen verran kova porukka ja siitä jäin sit jälkeen. Harmittaahan se. Hyvää ja tiukkaa vääntöä oli silti ja sai ajaa oikeasti kilpaa, Kimi toteaa.

Tiimi on tyytyväinen Kimin kauden 2021 ensimmäiseen kisaan. Kierrosajat olivat tasaisia ja ennenkaikkea pyörästä ja renkaista saatiin tärkeää dataa tiimin käyttöön. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa kisaa joka ajetaan Espanjan Navarrassa 15.-16.5.

-Seuraaviin kisoihin on nyt kuukausi aikaa, joten tiimillä riittää hommia jotta kaikille neljälle kuskille saadaan pyörät tikkiin. Pikkuhiljaa päästään Suomessakin treenaamaan kun kelit lämpenee, ja ensi kuussa sitten ajetaankin jo FINSBK ensimmäinen osakilpailu KymiRingillä, tiimipäällikkö Jani Rättö kertoo.

Tällä kaudella RAM Racing Yamahan riveissä ajaa neljä kuskia: Kimi Patova (ESBK SSP600), Lenni Klemetti (FINSBK SSP600), Niko Lehtiranta (FINSBK SSP600) ja Niko Mäkinen (FINSBK SBK1000).

ESBK Jerezin kisa on nähtävillä RFME youtube kanavalla osoitteessa

RAM racing yamaha löytyy facebookista ja instagrammista ja jatkossa myös youtubeen alkaa tulemaan kisakoosteita.

Teksti: RAM Racing Yamaha tiedotus