Rajut kaatumiset vesittivät Vesterisen tavoitteet motocrossin MM-pisteistä

(kuva: J-P Purtilo)

Matias Vesterisen odotukset motocrossin MM-pisteistä romuttuivat isoihin kaatumisiin, kun kauden neljäs osakilpailu ajettiin Latvian Kegumsissa keskiviikkona. Sunnuntaina MM-uransa avannut Imatran Moottorikerhon kuljettaja keskeytti molemmat erät ja suuntasi katseensa loppuviikon osakilpailuun.

Suomen mestaruussarjaa johtava Vesterinen ajoi uransa ensimmäisen MM-osakilpailun Latvian Kegumsissa viime sunnuntaina jääden vielä ilman MX2-luokan pisteitä. Ruokolahtelainen oli kuitenkin vakuuttunut otteistaan ja suuntasi koronaviruspandemian seurauksena poikkeuksellisesti keskiviikkona ajettuun kauden neljänteen MM-osakilpailuun samalle radalle pisteet mielessään. Vesterinen oli aika-ajossa paremmalla sijalla kuin sunnuntaina päästen valitsemaan erien starttipaikkaa 24:tenä. Kummatkin erät jäivät kuitenkin kesken kaatumisten takia.

Vesterinen oli ensimmäisen erän lähdön jälkeen 20:nnen sijan paikkeilla, mutta hän kaatui pikaisesti jo avauskierroksella. Italialaista MGR-tiimiä edustava kuljettaja löysi vielä ajorytmin ja kellotti hyviä kierrosaikoja, kunnes hän kaatui todella vauhdikkaasti shikaanissa osuttuaan rataa reunustaneeseen valliin. Vesterinen kolautti rytäkässä päätään ja päätti keskeyttää erän.

Vesterisen toisen erän startti oli hieman ensimmäistä heikompi. Lisäksi hän keskittyi liikaa siihen, ettei kaatuisi alussa. Vain muutaman kierroksen jälkeen Vesterinen kuitenkin lensi rajusti nurin pattisuoralla, missä pito yllätti 18-vuotiaan nuorukaisen, joka keuli pyöränsä ympäri ja lensi itse puolivoltin kautta selälleen vasten pattia. Vesterinen löi toistamiseen päänsä ja satutti myös oikean nilkkansa. Ajaminen oli kaatumisen jälkeen käytännössä mahdotonta, joten Vesterinen päätti poistua erästä.

– Oli todella surkea päivä. Aika-ajo meni vielä hyvin ja vauhtini oli kohdallaan, mutta ne kaatumiset pilasivat kisani. Ensimmäinen kaatuminen oli outo lipsahdus, kun eturengas lähti alta. Sen jälkeen vedinkin sitten ihan huolella nurin. Toisen erän kaatuminen oli puolestaan sellainen, miten en ole koskaan kaatunut. Pyörä lähti ihan hemmetisti käsistä, kun oletin, että kohta on pehmeä, mutta pitoa olikin aivan mielettömästi. Yritin vielä jatkaa ajamista hiljalleen, mutta meinasin kaatua heti ja ajoin ulos radalta, joten oli parempi keskeyttää, Vesterinen kertasi.

– Kävin kuvauttamassa nilkkani eikä siitä löytynyt ainakaan murtumaa. Kipeä se on ja muutenkin paikat ovat jumissa. Päänsärky on alkanut helpottaa. Tällä hetkellä on silti sellainen olo, että ajan taas seuraavassa osakilpailussa sunnuntaina. Pistesijoja voi odottaa, kunhan en kaatuile ja ajoni on tavallista suorittamistani.

MX2-luokan voitti belgialainen Jago Geerts. Toinen oli hollantilainen Roan Van De Moosdijk ja kolmas ranskalainen Mathys Boisrame. Neljänneksi sijoittunut ranskalainen Tom Vialle johtaa MM-sarjaa. Osakilpailun toinen suomalaiskuljettaja, Tampereen Motocrossin Jere Haavisto jäi ilman MM-pisteitä.

MXGP-luokan ykköseksi ajoi italialainen Antonio Cairoli. MM-sarjaa johtaa kolmanneksi sijoittunut hollantilainen Jeffrey Herlings.

MM-sarjan viides osakilpailu järjestetään samalla Kegumsin radalla sunnuntaina.

Tulokset

MX2-luokka, 4. MM-osakilpailu, Kegums, Latvia, ke 12.8.2020

1. Jago Geerts, BEL, Yamaha, 50 pistettä

2. Roan Van De Moosdijk, NED, Kawasaki, 44p.

3. Mathys Boisrame, FRA, Kawasaki, 40p.

4. Tom Vialle, FRA, KTM, 36p.

5. Maxime Renaux, FRA, Yamaha, 30p.

…28. Jere Haavisto, FIN, Yamaha, 0p.

…31. Matias Vesterinen, FIN, KTM, 0p.

Kaikki tulokset

Uusin numero