Quartararo Losailin toisen testipäivän nopein

Fabio Quartararo kellotti toisen testipäivän parhaan kierrosajan. Kuva: motogp.com.

Yamahat ja Suzukit olivat parhaassa vauhdissa Quatarissa – Fabio Quartararo nousi MotoGP:n toisen testipäivän tuloslistojen kärkeen.

Qatarin MotoGP-testien toisena päivänä tuloslistalla ensimmäiseksi nousi Sepangin testien jokaisena päivänä nopeimman ajan kellottanut Fabio Quartararo. Toiseksi nopein oli avauspäivän kärkimies Alex Rins ja kolmanneksi ehti Maverick Viñales.

Kierrosaikojen valossa Yamaha näyttää kauden alla erittäin vahvalta. Franco Morbidelli sijoittui heti Viñalesin jälkeen neljänneksi. Valentino Rossin sijoitus oli yhdeksäs.

Molemmat Suzuki-kuljettajat Rins sekä seitsemänneksi nopein Joan Mir kaatuivat toisena päivänä. Hieman rikkonaisesta päivästä huolimatta itsevarmuus Suzukin tiimissä on korkealla tasolla. Alex Rinsin sanoin: ”Olemme valmiita.”

Nopein Ducati oli Pecco Bagnaia. Päivän aikana saatiin ihastella Ducatin huikeaa huippunopeutta, mutta kierrosajat jättivät vielä toivomisen varaa. Bagnaia totesi kaipaavansa kisavauhtiin vielä puolen sekunnin parannusta. Erityisesti mies peräänkuulutti parempaa pitoa mutkista lähdettäessä. Mielenkiintoista kyllä, Bagnaian jälkeen toiseksi nopein Ducati-kuljettaja oli Johann Zarco.

Hondalle Qatar ei ole ollut helppo. Toisena päivänä kaatunut Marc Marquez kertoi leikatun olkapään vaivaavan enemmän kuin Sepangissa. Honda-kuljettajista myös Cal Crutchlow kaatui loukaten hieman kättään. Hondan nuoriso-osasto sen sijaan oli tyytyväinen kakkospäivän antiin. Alex Marquez sai avausta ehjemmän päivän ja toisena päivänä paremmin toipuvan olkapäänsä kanssa sinut ollut Takaagi Nakagami kellotti kymmenneksi parhaan kierrosajan. Hondalla on vaikeuksia keulan tuntuman kanssa ja Crutchlow onkin kommentoinut vuoden 2020 pyörää vielä 2019-mallistakin vaikeammaksi ajaa.  Nähtäväksi jää, mitä lääkkeitä HRC ennen Qatarin lähtövalojen sammumista pyörään löytää.

Aprilian suhteen päivän suurin uutinen oli Lorenzo Savadorin vahvistaminen kauden 2020 testikuljettajaksi. Vaikka virallista vahvistusta ei ole vielä saatu, voisi tämän tulkita tarkoittavan sitä, että Andrea Iannonen dopingepäilyyn liittyvää vetoomusta ei ole hyväksytty ja Bradley Smith tulee toimimaan Aprilian kilpakuljettajana. Avauspäivänä Aprilia kärsi ilman viiletessä illalla, mutta toisena päivänä asiaan ilmeisesti löydettiin ratkaisu, ja Aleix Espargaro kuvaili pyörän toimintaa illan hämärtyessä erittäin hyväksi. Espargaron aika oli päivän yhdenneksitoista nopein.

KTM:n kuljettajat keskittyivät toisena päivänä testaamaan uuden Michelin-renkaan toimintaa kilpailuvauhdissa. KTM-kuljettajista nopein oli Pol Espargaro, joka löytyi tuloslistan sijalta 13.  

Qatarin toisen testipäivän top-10:
1. Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) – 1:54,038
2. Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) + 0,162
3. Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) + 0,226
4. Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) + 0,443
5. Francesco Bagnaia (Pramac Racing) + 0,482
6. Johann Zarco (Reale Avintia Racing) + 0,527
7. Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) + 0,574
8. Andrea Dovizioso (Ducati Team) + 0,624
9. Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) + 0,702
10. Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) + 0,721

MotoGP-luokka testaa Qatarissa vielä 24. helmikuuta.

Uusin numero