Pricelle Dakarin kolmannen päivän nopein aika – Howes kärkeen

Edellispäivänä epäonnistunut Toby Price lennätti KTM:nsä kolmannen päivän reitin läpi päivän kärkiaikaan oikeuttavalla nopeudella. Kuva: DPPI/F. Le Floc’h

Dakarin kärkipaikoilla on tuulista. Aiemmilta päiviltä tuttuun tapaan myös kolmantena päivänä ensimmäisenä reitille lähteneet menettivät reilusti aikaa. Kokonaiskilpailun kärkeen nousi tasaisesti suoritutunut Skyler Howes.

Dakarin kolmas päivä oli yhteensä 629-kilometrinen lenkki Wadi Ad-Dawasirin ympäristössä. Erikoiskoekilometrejä monipuoliseen maastoon mahtui 403. Tarjolla oli niin pehmeitä hiekkadyynejä kuin teknisiä kivikko-osuuksiakin. Lisäksi oman mausteensa päivään toi kova tuuli ja suunnistaminen osoittautui jälleen hyvin vaikeaksi.

Kolmannen päivän käsikirjoitus noudattikin samaa kaavaa kuin kahtena aiempanakin päivänä. Kärjessä ajaneet kuljettajat menettivät paljon aikaa ja taaempaa startanneet olivat korkeammalla tulosluettelossa. Päivän kolme nopeinta olivat Toby Price, Kevin Benavides ja Matthias Walkner. Kahtena aiempana päivänä verrattain tasaisesti suoriutunut yksityiskuljettaja Skyler Howes nousi päivän neljänneksi nopeimman ajan ansiosta kilpailun johtoon. Päivän ykkönen Price nousi kokonaistilanteessa neljänneksi.

– Navigointi on se juttu. Kun keskittyy navigointiin, menettää aikaa ja jättää takana tuleville jäljen, jota seurata. Navigointi on tehty todella vaikeaksi, ja kun ajaa kärjessä, aikaa menettää todella paljon. Jos edellisenä päivänä häviää puoli tuntia, ei normaalisti olisi enää kärkikamppailussa. Tämä on todella omituista. Näyttääkin siltä, että kilpailu ratkeaa vasta viimeisenä päivänä, jos säästymme teknisiltä murheilta ja loukkaantumisilta, pohti päivän voittaja Toby Price kärjessä ajamisen haasteita. 

Dakar-rallin tilanne kolmen päivän jälkeen:
1. Skyler Howes (KTM) 12h04.48
2. Kevin Benavides (Honda) +0h00.33                                        
3. Xavier De Soultrait (Husqvarna) +0h01.28
4. Toby Price (KTM) +0h01.52           
5. Sam Sunderland (KTM) +0h05.27 
6. Ross Branch (Yamaha) +0h07.14
7. Luciano Benavides (Husqvarna) +0h07.56
8. Joan Barreda Bort (Honda) +0h09.02                 
9. Adrien Van Beveren (Yamaha) +0h09.09
10. Jose Ignacio Cornejo Florimo (Honda) +0h09.24  

Jäljellä olevien yhdeksän kilpailupäivän aikana nähdään, oliko Price veikkauksessaan oikeassa, vai onko tasaisuus avain menestykseen. Neljäntenä päivänä kilpailijat ajavat Wadi Ad-Dawasirista Riadiin. Reitin kokonaispituus on 813 kilometriä, josta erikoiskoetta on 337 km.

Uusin numero