Prätkällä töihin -päivä 5. kesäkuuta – tukee terveydenhuollon ammattilaisia

Valtakunnallista prätkällä töihin -päivää vietetään tänä vuonna 5.6, jolloin kaksipyöräisiä (ja kolmi-) toivotaan näkyvästi katukuvaan. 

Vaikka hallitus suosittelee etätöitä edelleen vähintään loppukesään saakka, päivän avulla halutaan muistuttaa moottoripyöristä ja mopoista hyödyllisinä vaihtoehtoina työmatkoilla nyt, kun paikallisliikennettä on monin paikoin supistettu ja fyysisiä kontakteja halutaan edelleen välttää.

Päivän tarkoituksena on tuoda esiin moottoripyörien etuja liikenneruuhkien vähentämisessä ja ympäristöystävällisyydessä. Tänä keväänä kadut ovat olleet hiljaisempia, mutta työmatkat ruuhkauttavat helposti etenkin kaupunkien keskustat ja tukkivat parkkipaikat. Moottoripyörä onkin usein autoa kätevämpi kulkuneuvo kaupunkiliikenteessä, sillä se on nelipyöräisiä ketterämpi.

Moottoripyöräily on myös mainettaan turvallisempi teillä liikkumistapa: Liikenneturvan vuosittaisen tilaston mukaan vain 7 % kaikista liikenneonnettomuuksista tapahtuu moottoripyöräilijöille.

”Tilastot kertovat, että moottoripyöräilijöiden loukkaantumisten määrä on puolittunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Syinä ovat yleinen liikenneturvallisuuden paraneminen, ajoneuvojen turvatekniikan ja ajajan turvavarusteiden kehittyminen sekä koulutuksen lisääntyminen”, Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa sanoo.

Keulakuvina moottoripyöräilevät terveydenhuollon ammattilaiset

Tänä vuonna Prätkällä töihin -päivän teemana on terveydenhuollon ammattilaisten tukeminen heidän tärkeässä työssään. Lääkäreiden ja hoitohenkilöstön työtä ei voi tehdä etänä.

– Halusimme osoittaa tukemme terveydenhuollon sankareille koronatilanteen keskellä ja kohdentaa Prätkällä töihin -kampanjan heidän hyväkseen, Summa sanoo.

Jokaisesta kesällä ajetusta maahantuojien ja moottoripyöräliikkeiden järjestämästä koeajosta lahjoitetaan yksi euro terveydenhuollon suojavarusteiden hankintaan. Hyväntekeväisyyskampanja alkaa Prätkällä töihin -päivänä 5.6 ja pottia kerätään 30.8 asti. Keräystuotto luovutetaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille HUS:lle syyskuun aikana.

Päivän keulakuvina tulee olemaan kaksi moottoripyöräilevää terveydenhuollon ammattilaista, joista toinen työskentelee lääkärinä ja toinen sairaanhoitajana. 

Koe-ajopäiviä järjestetään liikkeissä koko kevään ja kesän ajan

Perinteisesti Prätkällä töihin -päivänä on järjestetty suuri koeajopäivä Messukeskuksen pysäköintialueella. Tänä vuonna sitä ei voida koronan vuoksi järjestää, mutta sen sijaan maahantuojat ja moottoripyöräkauppiaat järjestävät koeajoja useina päivinä liikkeissään kevään ja kesän aikana. Silloin pääsee koeajamaan moottoripyörämerkkien uutuuspyöriä turvallisesti

Koeajoja moottoripyöräkaupoissa järjestävät lähes kaikki suurimmat moottoripyörämerkit. Yksittäiset koeajopäivät liikkeissä pystytään järjestämään niin, että tilaisuus on kaikille turvallinen. Asiakkaita voidaan palvella ulkona ja sekä turvaväleistä että hygieniasta pidetään hyvää huolta.  Verkkosivuilta http://moottoripyorienkoeajopaiva.messukeskus.com löytyy lista järjestettävistä koeajoista. Listauksesta löytyy koeajojen ajankohta, paikkakunta ja koeajopaikka.

Uusin numero