Perjantaina 7.6. Prätkällä Töihin -päivä

Valtakunnallista Prätkällä Töihin -päivää vietetään tänä vuonna perjantaina 7.6. Teemapäivän avulla halutaan muistuttaa, että moottoripyörä on kätevä kulkupeli myös työmatkojen ajamiseen.

Käyttämällä auton sijaan moottoripyörää työmatkoilla vähennät ruuhkia ja pysäköintiongelmia, kulutat asfalttia vähemmän, vähennät päästöjä ja nautit enemmän. Siinä on jo kylliksi syitä tehdä ajokauden aikana työmatkat moottoripyörällä.

Prätkällä töihin -päivää vietetään taas perjantaina 7.6. Tänä vuonna Prätkällä Töihin -teemapäivän kummi on Reckless Lovesta ja soolouraltaan tuttu muusikko Olli Herman, joka on maanteillä tuttu näky customoidun Harrikkansa kanssa. Prätkällä töihin -teemapäivän avulla halutaan kannustaa motoristeja kulkemaan työmatkansa moottoripyörällä ja levittämään kaksipyöräharrastuksen ilosanomaa.

Olli Herman

Olli Herman ja Penelopeksi nimetty Harrikka ovat olleet erottamaton pari jo kolmisen vuotta. Pyörä on kuljettanut Ollia sekä satojen kilometrien reissuja että lyhyempiä pyrähdyksiä vaikkapa päiväkahville Porvooseen.

– Onhan se klisee, mutta vapauden tunne on uskomaton, kun ajaa tukka tuulessa ja viima korvissa, Olli nauraa.

– En oikein osaa selittää, mikä moottoripyöräilyssä on se paras juttu. Itselleni Harrikan saundi on tärkeä, samoin kuin asenne ja koko tyyli, kaikki mikä siihen liittyy. Siinä on tietynlaista Easy Rider -romantiikkaa ja rockenrollia. Kaikki idolini esimerkiksi Mötley Crueta ja Judas Priestin laulajaa myöten ajavat pyörää eli kai se iskostunut mieleen sieltäkin.

Olli on ajanut kaksipyöräisillä jo kauan ennen kuin Penelope tuli mukaan kuvioihin. Hänen mielestään moottoripyöräily sopii täydellisesti ihmiselle, joka elää elämäänsä pikemminkin tunteella kuin järjellä.

– Sopiva määrä hulluutta pitää mielen virkeänä ja elämän elämisen arvoisena, Olli nauraa.

Liikenteessä järki pysyy kuitenkin päässä.

– Moottoripyöräily mielletään helposti vaaralliseksi, mutta tosiasiassa vaaratilanteet liikenteessä johtuvat pääasiassa muista kulkijoista kuin motoristeista. Motoristit tietävät, että heillä on hirvittävän vähän suojaa kolaritilanteessa.

Joka päivä voi olla Prätkällä töihin -päivä

Kunnon kummin tavoin Olli on ajanut kaksipyöräisellä myös työmatkoja – ilman Prätkällä töihin -teemapäivääkin.

– Esimerkiksi viime kesänä ajoin usein pyörällä töihin, kun olin Valkeakosken kesäteatterissa. Musiikin kannalta haasteena on kuitenkin se, että moottoripyörällä ei kuljeteta soittokalustoa. Toisaalta osa moottoripyöräilyn viehätyksestä on tietynlainen minimalismi ja se, miten vähällä kamalla selviää, Olli toteaa.

Tulevana kesänä keikkareissuja ei kannata edes yrittää ajaa moottoripyörällä, sillä Reckless Love keikkailee muun muassa Briteissä ja Saksassa asti. Bändille kirjoitetaan koko ajan uutta musiikkia, ja lisäksi työn alla on lisää soolobiisejä, jotka on tarkoitus julkaista tämän vuoden aikana. Ollia voi kuunnella taas myös Radio Rockin Kesäpojat-ohjelmassa.

– Muusikot eivät lomaile kesällä, joten kesä menee työn merkeissä. Ja niinä aikoina, kun en ole töissä, ajelen Penelopen kanssa.

Prätkällä töihin -päivän järjestää Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaosto. 

Uusin numero