Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen varmistivat sivuvaunujen MM-hopean

Kirsi Kainulainen – Pekka Päivärinta
(Kuva: Mark Walters)

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-sarjassa ajava suomalaispari Pekka
Päivärinta/Kirsi Kainulainen sijoittuu tämän vuotisessa Superside-sarjassa
toiseksi.

Tulos varmistui Kroatian Rijekassa ajetun sarjan päätösosakilpailuviikonlopun ensimmäisessä kilpailustartissa. Hopeinen MM-mitali on Päivärinnalle neljäs tätä väriä, mutta matkustaja Kirsi
Kainulaiselle ensimmäinen.

Suomalaiskaksikon mitalin väri varmistui, kun pari kaasutteli Grobnik-radalla ajetussa 10.n kierroksen Sprintissä kolmanneksi. Kilpailun voittoon ajanut brittiläinen veljespari Ben ja Tom Birchall varmisti samalla uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden. Rijekassa ajetaan sunnuntaina vielä viimeinen MM-startti ja siinä ratkeaa ainoastaan himmeimmän mitalin kohtalo.

Birchallin veljespari vei tämän ensimmäisen 600-kuutioisilla moottoreilla ajetun kilpailukauden mestaruuden ylivoimaisen suorituksen päätteeksi. Brittiläisduo voitti kauden aikana kaikki osakilpailut. Veljesten voiton salaisuus oli se, että he ajoivat kuusisatasella jo edellisenkin kauden.

Päivärinta/Kainulainen kaksikko sitä vastoin joutui opettelemaan tehottomamman ajopelin metkut kauden kestäessä. Suomalaiskaksikko tienasi hopeansa myös vakuuttavalla tavalla kaasutellen palkintopallille jokaisessa kilpailussa.

Hopea ei ole tällä kertaakaan häpeä, tuumaili Pekka Päivärinta, vaikka joutui antamaan pyörän kanssa tasoitusta.

-Tänään ei pyörä kulkenut sillälailla kun pitäisi. Ilkeä oli ajaa, kun jäätiin suorilla. Laitetaan huomiseksi uusi moottori ja toivotaan että sillä kulkee. Sitten on taas rengasongelma. Tänään takakumi kesti juuri ja juuri maaliin asti. Huomenna laitetaan kovempaa kumia alle ja jos mielitään Birchallin kyytiin vastata, niin joutuu kenties himmailemaan alussa. Saa sitten nähdä, mietiskeli suomalaispilotti.

Purkkiorja Kirsi Kainulainen piti positiivisena voitettua mitalia, mutta jääminen kolmanneksi korpesi.

-Mukavaa, että nyt on kaiken värisiä mitaleita, mutta olisin halunnut voittaa. Kun on tällainen voitontahto kuin minulla, niin tuo tulos ei paljon naurata.

Pekka Päivärinta vankisteli hopean kera asemiaan yhtenä lajin ikonina. Suomalainen on viisinkertainen maailmanmestari sekä voittanut neljä hopeista ja yhden pronssisen MM-mitalin. Neljättä vuottaan Päivärinnan menon tasapainottajana toiminut Kirsi Kainulainen täydensi hopealla värisuoran. Hän oli Päivärinnan kanssa pronssilla vuonna 2015. Viime vuonna iisalmelaisesta kruunattiin ensimmäinen ratamoottoripyöräilyn naismestari.

Pitkään ei kaksikko voi mitaliaan juhlia, sillä sunnuntaina ajetaan Grobnik-radalla vielä 18 kierroksen mittainen Gold Race.

Superside MM-sarja 5/5 osakilpailuviikonloppu Rijeka Kroatia Sprint
tulokset:
1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha 16:08.351, 2. John Holden/Mark Wilkes, Iso-Britannia, LCR-Kawasaki +10.375, 3. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-Honda +11.411, 4. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanti/Ranska, LCR-Honda +16.755, 5. Michael Grabmuller/Sebastian Lavorel, Itävalta/Ranska, LCR-Yamaha +31.606.

Tilanne sarjassa ennen päätöskilpailua:

1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha 175, 2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-Honda 136, 3. John Holden/Mark Wilkens, Iso-Britannia, LCR-Kawasaki 100, 4. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanit/Ranska, LCR-Honda 90, 5. Michael Grabmuller/Sebastian Lavorel, Itävalta/Ranska, LCR-Honda 80,

Uusin numero