Patovalla vaikea viikonloppu Valenciassa

Iso kaatuminen heti viikonlopun alkuun sävytti koko Valencian kisaviikonloppua, eikä Patova päässyt missään vaiheessa aivan parhaaseen vauhtiinsa.

Toiseen ESBK- osakilpailuun lähdettiin luottavaisin mielin onnistuneiden Jerezin kisojen ansiosta. Kuitenkin Valencian viikonloppu lähti vaikeasti käyntiin.

Heti väärille urille

Kisaviikonloppu lähti heti väärille urille torstain harjoitusten ensimmäisellä kierroksella. Iso kaatuminen heti kierroksen alkuun ja torstain ensimmäiset treenit päättyivät hiekoille. Kaatumisen syytä etsittiin kuumeisesti mutta osittain kaatumiseen johtanut syy toistui useasti vielä torstain ja perjantain harjoituksissa. Perjantain treenien jälkeen syy löytyi kovan työn takaa. 

Huonojen harjoitusten johdosta kovat kierrosajat jäivät ajamatta treeneissä. Lauantain aamun aika-ajoissa Patova ei saanut toivottua tulosta ja parannusta kierrosaikaan. Kokonaistuloksissa hän oli sijalla 21 ja oman luokan 10. Aika-ajo oli tosi iso pettymys ja vaikeutti koko viikonloppua. Aika-ajojen tulokset määrittelevät sekä lauantain että sunnuntain lähtöpaikat, joten top kolmoseen kipuaminen tulisi olemaan todella hankalaa.

Lauantain kisaan Patova otti hyvän startin ja sai aloitettua nousemisen ylöspäin. Avauskierroksen edetessä tuli osuma takana olevan kuljettajan kanssa ja tämän johdosta putoaminen lähes kilpailun viimeiseksi. Porukan hänniltä on todella vaikeaa nousta hyville sijoituksille. Kovan puristuksen jälkeen Patova oli ruutulipulla oman luokan 8. ja kokonaissijoitus 19. 

Sunnuntain kilpailu oli lähes toisinto lauantain kisasta. Ensimmäiset mutkat olivat todella ruuhkaisia. Nouseminen oli todella hankalaa ja samalla hyvät sijoitukset pääsivät karkaamaan. Kuitenkin positiivista oli, että sunnuntain kisassa kisavauhtia parani lauantain kilpailusta sekä samalla tuli koko viikonlopun paras oma kierrosaika. Maaliin lopulta oman luokan sijalla 7 ja kokonaistuloksissa 16. Viikonloppu oli kokonaisuudessaan tosi hankala. Kuitenkin ihan hyvä torjuntavoitto ja kummassakin kisassa tuli sarjan kannalta tärkeitä pisteitä. 

Kohti Estorilia

Sunnuntain kilpailun jälkeen oli suuntana lentokenttä ja Estoril. Nyt maanantai ja tiistai ajetaan testejä siellä tiimin kanssa. Testit ovat hyvä paikka nollata viikonlopun epäonnistuminen ja saada tärkeää dataa uudelta radalta. Estorillissä käydään sarjan kolmas kisaviikonloppu toukokuun puolessa välissä. 

Uusin numero