Patova loukkaantui Navarrassa

Kimi Patovan ensimmäinen kilpailulähtö Navarrassa sujui mainiosti, mutta toinen päättyi hurjaan kolariin ja loukkaantumisen. Kuva: Patova Racing.

Kimi Patova ajoi Espanjan sarjan Navarran osakilpailun ensimmäisessä kisalähdossä kymmenenneksi. Toinen lähtö päättyi valitettavasti törmäykseen ja sairaalakyytiin.

Espanjan ESBK-sarjan viides osakilpailu järjestettiin viime viikonloppuna Navarrassa. Keli torstain ensimmäisten vapaiden harjoitusten aikana oli kylmä ja sateinen. Koska perjantaille oli ennustettu parempia olosuhteita, jätti Kimi Patova turhat riskit ottamatta. Onnetar ei kuitenkaan hymyillyt perjantaina, ja Patovan pyörän tekniset viat veivät arvokasta treeniaikaa.

– Harjoituksissa kerrytetyt toistakymmentä kierrosta ei antanut luottavaisinta fiilistä lauantain aika-ajoon, mutta rata oli tuttu alkukauden kisasta, joten vähäiset kierrokset ei paljoa haitannut, Patova kertoo.

Aika-ajossa Patovan kierrosajat paranivatkin jatkuvasti yhdessä tuntuman kanssa. Kilpailuun Patova starttasi ruudusta 14, ollen oman luokkansa 11. nopein kuljettaja. Kilpailussa tavoite oli kasvattaa vauhtia entisestään ja se myös onnistui. Maalissa Patova oli oman luokkansa kymmenes.

–  Koko kilpailun ajan sain taistella sijoituksissa ja ajaminen tuntui hyvältä. Ero kärkeen oli kauden pienin joten ajoon pitää olla tyytyväinen, toteaa Patova.

– Lauantai-iltana löydettiin vielä tiimin kanssa muutama juttu sunnuntain kisaan, joiden odotimme parantavan ajamistani.

Sunnuntain kilpailu päättyi kuitenkin ennenaikaisesti. Patova sai kilpailuun hyvän startin, mutta kolmannessa mutkassa edellä olevalle kuljettajalle tuli välivapaa, eikä Patova voinut välttää törmäystä.

– Edellä olevan kuljettajan vauhti putosi tosi paljon avauksessa, eikä mitään ollut tehtävissä. Törmäisin edellä olevaan pyörään ja kaaduin keskelle rataa. Valitettavasti takana oleva kuski ei ehtinyt tehdä enää väistöliikettä ja hän ajoi vartaloni yli, Patova kertaa hurjia tapahtumia.

Patova sai nopeasti apua ja hänet kuljetettiin Pamplonan kaupungin sairaalaan. Tutkimuksissa todettiin vaurioita maksassa ja selässä, joten Patova siirrettiin teho-osastolle tarkkailuun ja odottamaan siirtoa Suomeen.

– Mitään pysyviä vammoja ei kuitenkaan pitäisi jäädä ja näin saadaan taas äijä takaisin kuntoon, Patova toteaa.

– Iso kiitos kyllä kuuluu sekä Navarran ratahenkilökunnalle että sairaalaan hoitohenkilökunnalle saamastani nopeasta ja hyvästä hoidosta!

Lähde: Patova Racing

Uusin numero