”Parempi polttaa pilveä kuin rakentaa pyöriä?” – Bomberin Janne Uskali jyrähti MP-messuilla

Indian Nightshift 2 -hyväntekeväisyyspyörä ja projektia tukemassa olleiden yritysten edustajia.

MP20-messuilla arvotun Indian Nightshift 2 -moottoripyörän tuotto lahjoitettiin nuorten moottoripajatoimintaan. Hankkeessa mediakumppanina olleen Bomber Magazinen päätoimittaja Janne Uskali ihmetteli kovin sanakääntein, miksi näinkin tärkeän toiminnan rahoitus on jätetty pelkästään hyväntekeväisyystoiminnan ja alan harrastajien varaan.

Moottoripyörien rakentajana tunnettu Janne Juntunen rakensi viime vuoden aikana uudesta Indian Scoutista upean Nightshift 2 -pyörän, joka arvottiin hyväntekeväisyysarvan ostaneiden kesken MP20-messuilla. Nuorten moottoripajatoiminta on loistava valinta lahjoituskohteeksi, sillä pitäähän pyörien rassaaminen ja rakentaminen monet nuoret pois pahoilta teiltä ja opettaa kädentaitoja sen sijaan että nyhrättäisiin illat älypuhelimen kimpussa tai kaduilla ilman oikeaa tekemistä.

Helsingin Messukeskuksen ohjelmalavalla järjestetyssä Indian Nightshift 2 -pyörän arvontatilaisuudessa lauteille nousi Janne Juntusen sekä MP-messuista vastaavan Niko Kantolan ja Petrol Circus -promoottori Japi Åströmin lisäksi myös iso joukko projektiin osallistuneita yhteistyökumppaneita. Yksi heistä oli mediayhteistyökumppani Bomber Magazinen päätoimittaja Janne Uskali. Normaalien kohteliaisuuksien jälkeen Uskali pyysi juontaja Viivi Pumpaselta vielä puheenvuoroa sanoakseen painavat sanat mieltä polttavasta aiheesta.

-Nuorten moottoripajatoiminta on hieno avustuskohde, mutta miksei valtiovalta tee mitään nuorten harrastusedellytysten parantamiseksi. Tuntuu, että pilvenpoltto on suositeltavampaa kuin moottoripyörien rakentelu, täräytti Uskali.

Kommentillaan hän viittasi mitä ilmeisimmin sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) lausuntoon, että Vihreiden mielestä laittomien päihteiden käytöstä ja pienten määrien hallussapidosta ei tulisi rangaista. Sen sijaan esimerkiksi nuorten moottoripajatoiminta toimii Nuori Kirkko ry:n vapaaehtoistoiminnan varassa, jolloin toiminnan laajuus on rajallista eikä kaikilla paikkakunnilla nuorilla ole mahdollisuutta päästä toimintaan mukaan. 

Janne Uskali, Bomber Magazine

Uusin numero