Päivärinta ja Veräväinen MM-hopealle


Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuissa kilpaileva Pekka Päivärinta vankisti asemiaan maailman kaikkien aikojen menestyneimpiin kuuluvana sivuvaunuajajana. Sipoolainen liitti komeaan MM-mitalikokoelmaansa kilpailukauden 2018 hopean. Päivärinta on viisinkertainen maailmanmestari ja nyt myös viisinkertainen hopeamitalisti. Päivärinnan menoa tällä kilpailukaudella tasapainottanut Jussi Veräväinen ansaitsi uransa ensimmäisen MM-mitalin.

Päivärinnan pyöräkunta varmisti mitalin värin lauantaina Saksan Oscherslebenissä ajetussa kauden päätösosakilpailussa. Suomalaiskaksikko starttasi 21 kierroksen kilpailuun MM-sarjan kolmannelta paikalta, mutta sarjakärki Tim Reevesin keskeytys nosti Päivärinnan kilpailussa kakkoseksi ja samalla MM-hopealle. Kisan voitti hallitseva mestaripari Ben ja Tom Birchall puolustamalla mestaruuttaan menestyksekkäästi. Birchallin ja Päivärinnan pyöräkuntien piste-ero oli 20 pinnaa. Päivärinnan todelliset mahdollisuudet kauden mestaruuteen hävisivät jo kauden puolivälissä, kun heiltä vietiin heinäkuisessa polttoaine-episodissa 36 MM-pistettä. Suomalaisittain katsoen epäreilu kabinettipäätös vei Päivärinnalta mestaruuden.

– Ei se bensajuttu enää minua häiritse, ennemminkin nolottaa. Olihan siinä omaa vikaakin mukana, kun ei tarkemmin otettu asioista selvää, kuittaa Päivärinta spekulaatiot.

Päivärinta starttasi lauantaiseen kilpailuun yksinkertaisella taktiikalla. Suomalaiskaksikko päätti ajella tarkkaillen kärkikaksikon edesottamuksia, sillä brittien keskinäisestä kamppailusta odotettiin kiivasta ja Päivärinnan mestaruushaaveet lepäsivät siinä, että kaksikko kolistelee itsensä radalta. Reevesin keskeytys satoi Päivärinnan laariin, mutta samalla se latisti kisan kärkikamppailun ja Birchallin veljekset saivat ajella kilpailun rauhassa.

– Ei niin hyvää säkää ollut, että molemmat olisi keskeyttäneet. Tuuria oli nytkin mukana. Kisa oli ihan ok. Ajettiin loppuun saakka tasaisesti ihan kisavauhtia. Streuer yritti vähän haastaa, mutta hän jäi lopulta kauas, summasi Päivärinta ja valitteli, ettei pääse vielä juhlimaan mitalia.

– Sama juttu kuin Kroatiassa, Kolmen parhaan moottorit mitataan ja minun pitää lähteä omaa moottoria purkamaan.

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut MM-sarja 7/7 osakilpailu Oschersleben Saksa tulokset:

1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha 32:41.822
2. Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen, Suomi, LCR-Honda +20.111
3. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanti/Ranska, LCR-Kawasaki 38.188
4. Lukas Wyssen/Thomas Hofer, Sveitsi, LCR-Yamaha +41.932
5. Michael Grabmüller/Sebastien Lavorel, Itävalta/Ranska, LCR-Yamaha 42.264
….
Tim Reeves/Mark Wilkes, Iso-Britannia, Adolf RS-Yamaha kesk.

Lopulliset MM-pisteet:

1. Birchall/Birchall 195
2. Päivärinta/Veräväinen 175
3. Reeves/Wilkes 171
4. Streuer/Rousseau 142
5. Sam Christie/Adam Christie 112

Teksti: Team 44 Racing tiedotus

Uusin numero