Paavilainen nousee vakio 600 EM-sarjaan: ”upeaa pääsä näin kovaan porukkaan”

Peetu Paavilainen on allekirjoittanut sopimuksen 600-kuutioisten EM-sarjan hallitsevan mestaritiimin Pinamoton kanssa. Kuva: Petri Paavilainen
Peetu Paavilainen vaihtaa Moto3-luokan ensi kaudeksi 600-kuutioiseen pyörään. Paavilainen oli viime viikonloppuna Espanjan Cartagenan radalla testaamassa hallitsevan mestaritiimin Pinamoton kalustoa. Nuorukainen lähti testeihin tunnustelemaan mahdollisuutta siirtyä isompaan luokkaan kahden Moto3 vuoden jälkeen. Pinamoton tallipäällikkö Angel Pina vakuuttui nuorukaisen kyvyistä.

– Peetu pääsi hämmästyttävän nopeasti kiinni uuteen isompaan pyörään, ajotyyli on näillä 600-kuutioisilla pyörillä aikalailla erilainen kuin Moto3-pyörillä ja tietysti siinä on vielä hiomista, mutta silti Peetu jäi parhaimmillaan täällä vain noin kolme sekuntia MM-kuskeille, hämmästeli yllättynyt Angel Pina.

Paavilainen kirjoitti onnistuneiden testien jälkeen Pinamoton kanssa vuoden mittaisen sopimuksen vakio 600 EM-sarjaan. Suomalaisella on ensi kaudella lisäksi luvassa myös 1-2 villin kortin kilpailua MM-sarjaan.

– Meillä on kaudeksi 2019 todella kova paketti, kaikki kolme kuskia Peetu mukaan luettuna, pystyvät taistelemaan osakilpailuvoitoista ja se ruokkii nuoria kaikista parhaiten eteenpäin, kertoi Pina Cartagenan varikolla testien jälkeen.

– On upeaa päästä näin kovaan porukkaan heti uuteen luokkaan siirtyessä, todellisia ammattilaisia kaikki ja mikä tärkeintä valmennus on huippuluokkaa. En malta odottaa seuraavia testejä tammikuussa, kun pääsen testaamaan uutta omaa pyörääni, kertoi Paavilainen sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Vakio 600 EM-sarja käynnistyy huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Estorilin radalla Portugalissa. Sitä ennen Paavilaisella on edessä kuitenkin vielä useita testiäpäivä tiimin kanssa.

Teksti: Peetu Paavilaisen Tiedotus

Uusin numero