Otto Raak Baltic Speedway -liigan ja Latvian 125cc-luokan toiseksi

Frido V Viidas ja Otto Raak. Kuva: Lea Häyrinen.

Otto Raak Baltic Speedway -kausi sai hienon päätöksen, kun nuorikainen varmisti itselleen Baltic Speedway -liigan ja 125cc-luokan hopeatilat.

Otto Raakin kausi sai hienon päätöksen, kun Raak ajoi lauantaina Riian Bikernieki-stadionilla Baltic Speedway -liigan ja Latvian Speedway 125cc-luokan mestaruussarjan toiseksi. 

Kilpailun alku oli Raakin ja Viron Frido Viidaksen hallintaa heidän voittaessa kaikki omat kilpailueränsä, ennen keskinäistä kohtaamistaan kilpailun viimeisessä erässä. Kilpailun voitosta käytiin nuorten kuljettajien välillä todella tiukka kamppailu, jonka vei lopulta nimiinsä Viron Frido Viidas. Samalla Viidas varmisti mestaruuden.

– Olosuhteet olivat kosteat ja rata vähän liukas, mutta se on vaan hyvää kokemusta ja harjoitusta tulevalle kaudelle. Töitä pitää kuitenkin tehdä talven aikana kovasti, että saadaan lisää vauhtia ja suoritusvarmuutta ensi kaudelle, Raak kertoo.

Raak ja Viidas ovat kauden aikana harjoitelleet yhdessä ja yhteistyötä on nyt laajennettu myös tekniikkapuolella. Yhteistyön avulla molemmat kuljettajat ovat onnistuneet nostamaan vauhtiaan ja suoritustasoaan nousemaan, mikä lupaa hyvää ensi kauden kilpailusarjaan. 

– Kaudella 2020 ajamme Baltic Speedway -liigaa, jossa ajavat myös Frido, Silvar (Avi) ja Jakub (Gusts), joiden kanssa ajetaan myös FIM:in Euroopan Mestaruuskisoissa, joten vastuksesta ei ole puutetta, kuvailee Raak.

– Kausi on ollut todella mahtava; 125cc luokan EM-viides, Viron ja Suomen mestari, Latvian ja Baltian 2. ja 85cc luokan Suomen Cup -mestaruus. On ollut todella hienoa ajaa hyvässä tiimissä ja valmennuksessa huippukalustolla. Kiitoksia kaikille tukijoille, jotka olette tehneet tämän mahdolliseksi, summaa Raak.

Baltic Speedway Liigan ja Latvian Speedway 125cc luokan mestaruus

1.     Frido V Viidas, EST
2.     Otto Raak, FIN
3.     Silvar Avi, EST
4.     Jékabs Gusts, LAT
5.     Carlos Saabas, EST
6.     Damirs Filimonovs, LAT
7.     Maksims Ginko, LAT
8.     Kristians Murnieks, LAT

Teksti: Sakke Häyrinen / Gsh457

Uusin numero