Niko Tanskanen ja Sterkman Motorsport by HRP uuden edessä Motoparkissa

Eemeli Lahti on tarjonnut oppia Nikolle kauden alla.

Viime vuodet kansainvälisissä road racing -kilpailuissa menestystä niittänyt Sterkman Motorsport by HRP tekee Motoparkin SM-avauksessa paluun Suomen radoille, kun Superstock 600 -luokkaan siirtyvä Niko Tanskanen debytoi tiimin riveissä.

Road Racingin SM-sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna Virtasalmen Motoparkissa. Mukana on myös paluun kotimaan radoille tekevä Sterkman Motorsport by HRP, jonka kuljettajana toimii Superstock 600 -luokkaan nouseva viime vuoden Supersport 300 -luokan Pohjoismaiden sarjan mestari, 15-vuotias Niko Tanskanen.

Kaudenalustesteissä Tanskanen on onnistunut tekemään vaikutuksen tiimipäällikkö Joni Hannulaan, joka kiittelee nuoren kuljettajansa otteita.
– Testeissä on ollut oikein hyvä meininki. Niko ei turhia hötkyile, eikä juuri tee virheitä. Meno on alexrins-mäistä, rauhallisen näköistä, mutta mikä tärkeintä, kello tykkää, Hannula kuvailee.
Uutta kuljettajaansa Hannula kehuu erittäin kehityskelpoiseksi.
– Motoparkissa saamme ensi kertaa tiedonkeruun kiinni pyörään, joten jatkossa voimme hyödyntää myös sitä Nikon valmennukseen. Se tulee varmasti näkymään vauhdissa, Hannula arvioi.

Uuden, nuoren kuljettajan kannalta sekin on positiivista, että Sterkman Motorsport by HRP:n tiimin jäsenet ovat tuttuja jo pidemmältä ajalta, joten yhteistyö toimii jo valmiiksi, ja ainoa uusi muuttuja on kuljettaja, johon tiimi saa keskittyä täysillä.
– Niko on selvästi hyötynyt kokeneesta ja ammattimaisesta tiimistä. Lahjoja hänellä riittää, teemme parhaamme tuodaksemme ne esille. Tähän asti näyttää todella hyvältä, ja odotan positiivisia tuloksia kauden avausviikonlopusta, kertoo Hannula.

Road Racingin SM-sarja käynnistyy Virtasalmen Motoparkissa 7.-9. kesäkuuta. Niko Tanskanen osallistuu Superstock 600 -luokkaan Sterkman Motorsport by HRP:n Suzuki GSX-R 600:lla.

Uusin numero