Niko Mäkisen vauhti kadoksissa Motoparkissa

Niko Mäkinen ei onnistunut puolustamaan Superbike-luokan SM-pistejohtoaan Motoparkin osakilpailussa. SM-pistetilanne tasoittui ja mestaruudesta käydään kova kamppailu kahdessa viimeisessä osakilpailussa.

Koronasta johtuen Motoparkin kilpailuviikonloppu vietiin edelleen uudella formaatilla läpi ja kisapäivä oli ainoastaan sunnuntai, jolloin ajettiin aika-ajo sekä 2 kisastarttia. 

Niko Mäkinen ei saanut pyöräänsä sellaiseen iskuun, että olisi pystynyt haastamaan aika- ajossa kilpakavereita edellisien kisojen tapaan. Luotto puuttui ja uskallus kadoksissa ja vaikka kuinka puristi, ei hän päässyt lähellekään nopeimpia aikoja ajaneita kavereita. 

Kisaviikonloppuun lähdettiin Mäkisen ollessa sarjakärjessä ja 10 pisteen erolla. Motoparkissa kärkipaikka vaihtui ja Mäkinen pitää nyt kakkospaikkaa 7 pisteen erolla kärkeen nousseeseen Ville Valtoseen.Kerrataanpa taas viikonlopun tapahtumia. 

Perjantai ja lauantai olivat siis vapaata harjoittelua, jonka Mäkinen muiden kilpailijoiden tapaan käytti pyörän säätöjen hakemiseen kohdalleen. Renkaat toimivat moitteettomasti mutta luottoa ajamiseen ei vaan jostain syystä löytynyt. Sunnuntaina aurinkoisessa säässä ajetun aika-ajon 4. sija ei Mäkistä tyydyttänyt. Ero kärkeen oli yli sekunnin.

Kilpailu 1 lähti Mäkisen osalta käyntiin huonolla startilla, pyörä ei vaan millään irronnut viivalta ja väkeä lappasi ohi Alastaron ensimmäisen kisan tapaan ennen ensimmäistä mutkaa oikein urakalla. Kun vielä radan viimeisen mutkan eli shikaanin jarru meni hieman pitkäksi, oli seurauksena vierailu nurmikolle ja onnekas paluu radalle. Siinä Mäkisen rako kärkikavereihin pääsi venymään jo useampiin sekunteihin, eikä ollut mitään mahdollisuuksia vastata kärkivauhtiin. Pikku hiljaa hän nousi neljännelle sijalle tuloksena valitettava putoaminen podiumilta. 

Kilpailu kakkosen lähtöpaikat määräytyivät edellisen kilpailun parhaimpien kierrosaikojen mukaan ja siitä nelospaikka Niko Mäkiselle. Startti onnistui huomattavasti paremmin kuin ensimmäisessä kisassa ja Mäkinen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla kolme, edellään jälleen Ville Valtonen ja Magnus Collin. Muutama kierroksen jälkeen ja Niko pääsi yllättämään Collinin ja siirtyi kisan kakkospaikalle. Tämä sijoitus säilyi maaliin saakka ja oma parantunut kisavauhti tietysti lämmitti mieltä mutta jälleen Valtonen sai muutaman pisteen eroa. 

Seuraava, kauden neljäs SM-sarjan osakilpailu ajetaan Kymiringin uudella radalla on sunnuntaina elokuun 30. päivä. Silloin on luvassa taas kaksi kivikovaa kilpailua. Yleisö pääsee alueelle katsojaksi vain sunnuntaina. 

KymiRingille lähdetään seuraavassa SM-pistetilanteessa: 

Ville Valtonen  121p.

Niko Mäkinen 114p.

Magnus Collin 99p.

Uusin numero