Niko Mäkinen Superbiken SM-pisteissä kakkoseksi Kemoran jälkeen

Kemoran osakilpailun kolmos- ja kakkossijat toivat hyvät sarjapisteet ja kahden osakilpailuviikonlopun jälkeen Niko Mäkinen on SM-pisteissä kakkosena.

Niko Mäkisellä on kulunut 8 vuotta kun viimeksi hän on viimeksi kilpaillut Kemorassa. Rata on tällä välin saanut uuden pinnan, joka kyllä valitettavasti on sekin jo parhaat päivänsä nähnyt. Pito radalla ei ollut ihan paras mutta luonnollisesti sama kaikille kilpailijoille. Viikonlopun aikana useampi kuljettaja valitteli pidon heikkoutta. Keliolosuhteet viikonlopun aikana olivat jälleen kerran tyypilliset suomalaiset, eli vettä ja aurinkoa sekaisin. Lauantaina aika-ajot ajettiinkin märällä radalla ja iltapäivän kisa sitten taas kuivalla. Sunnuntaina onneksi aurinko paistoi koko päivän, eikä tarvinnut pitää ”rengasarpajaisia”.

Perjantaina rataan tutustuttiin neljän setin verran. Vauhti kasvoi treeni kerrallaan ja tiimissä oltiin tyytyväisiä kierrosaikoihin. Lauantain aika-ajo oli samalla ensi kosketus Kemoraan märän kelin asetuksilla. Tuloksena 4. sija mutta eturivin lähtöpaikka kuitenkin. Lähtöruudukko Kemorassa on sellainen, ettei paalupaikasta ole niin isoa hyötyä

Mäkisen kilpailu lähti käyntiin hyvin ja sijoitus parani startissa yhden sijan verran. Kolmen kierroksen jälkeen kaksi kärkikuljettajaa alkoi pikku hiljaa repiä eroa seuraaviin, eikä Niko Mäkinen pystynyt tuohon vauhtiin vastaamaan ja samalla taakse alkoi olla jo hyvä marginaali. Tilanne rauhoitettiin ja ajeltiin varmoja kierrosaikoja maaliin saakka. Sijoitus maalissa kolmas.

Sunnuntaina aamulla ajettiin lyhyt warm up ja iltapäivällä viikonlopun toinen kilpailulähtö. Lähtöpaikat sunnuntain kisaan tulevat sääntöjen mukaan lauantain nopeimpien kisakierrosten mukaan ja Mäkiselle siis lähtöruutu kolme. Mäkisen kilpailu lähti käyntiin hyvällä startilla. Ensimmäisen mutkan jälkeen pitkällä pääsuoralla Niko oli hetken kärjessä, mutta jo suoran lopussa kaverit pääsivät ohi. Mutkassa yhdeksän alkoi tapahtua. Erno Kostamo sukelsi kärkipaikalta ulos ja kisa jatkui Eeki Kuparisen vanavedessä. Eeki oli kuitenkin vajaa puoli sekuntia kierroksella nopeampi, eikä Mäkinen pystynyt vastaamaan hänen vauhtiin, vaikka vauhti olikin paremmalla tasolla kuin lauantain kilpailussa. Maaliin siis sijalla kaksi, vajaa 10 sekuntia Eekin perässä. Kemoran jälkeen Niko Mäkinen on Superbike-luokan SM-pisteissä kakkosena 72 pisteellä.

Seuraava SM-sarjan osakilpailu viikonloppu ajetaan Virossa, Parnun radalla, heinäkuun 13.-14 päivinä.

Uusin numero