Niko Mäkinen kesätauolta sarjakärkeen

Ratamoottoripyöräilyn Espanjassa ajettavan RFME-sarjan kauden 5. ja samalla kesätauon päättänyt kilpailuviikonloppu Albaceten radalla on ajettu. Viikonlopun tulos oli Niko Mäkiselle kauden paras, kokonaiskilpailussa 9. sija ja OPEN 1000-luokan kilpailussa 2. sija. YAMAHA Challenge -luokasta tuli voitto ja samalla Mäkinen vahvisti edelleen asemiaan sarjakärjessä.
Koko kautta ajatellen ollaan juuri siinä missä olivat tavoitteet, eli OPEN 1000 ja YAMAHA Challenge -luokkien sarjakärjessä ja mestaruustaistelussa.

Varmalla ajolla maaliin

Sunnuntain Warm upissa aikoja ei lähdetty parantamaan, vaikkakin ajo maistui ja aika oli lähellä lauantain parasta aika-ajon kierrosaikaa. Vertailevissa tuloksissa Mäkinen oli 11. Kisa alkoi hieman huonolla startilla sijoituksen pudotessa muutamalla pykälällä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen sijoitus oli 11. Seuraavilla kierroksilla sijoitus nousi pari pykälää ja Niko pääsi ajamaan hyvässä ryhmässä, taistellen kokonaiskisan 7. sijasta. Kyyti ei riittänyt aivan ryhmän kärkeen ja maaliin tullessa sijoitus oli 9. OPEN 1000 -luokan voittaja ajoi sijalla 6 maaliin ja luokan kakkoseksi ajoi Mäkinen. YAMAHA Challenge -luokasta Niko nappasi voiton.

Kauden viimeiseen, Jerezin kilpailuviikonloppuun lähdetään siis seuraavista asemista; OPEN 100 luokan sijoitus 1. ja 10 pisteen ero seuraavaan kilpailijaan. YAMAHA Challenge -luokan sijoitus 1. ja 24 pistettä eroa kakkoseen.