Niki Tuuli tavoittelee Misanossa MotoE-luokan kärkisijoja

Niki Tuuli tavoittelee Misanossa kärkisijoja kahdessa MotoE-luokan kilpailulähdössä. Kuva: Ajo MotoE.

Ajo Motorsportin tavoittelevat hyviä sijoituksia viikonloppuna Misanossa ajettavassa MotoGP-sarjan osakilpailussa. Suomalaisittain suurimman mielenkiinnon kohteena on MotoE-luokka, jossa Niki Tuuli pääsee taistelemaan voitosta kahdessa kilpailulähdössä.

MotoGP-sarjan 13. osakilpailu, San Marinon ja Riviera di Riminin GP, järjestetään tulevana viikonloppuna Misano World Circuit Marco Simoncelli -radalla. Ajo Motorsportin kuljettajat katsovat viikonloppuun kovin odotuksin.

FIM Enel MotoE -luokka nähdään jälleen tositoimissa tulevan viikonlopun MotoGP-kilpailun yhteydessä. Luokka ajaa viikonlopun aikana kaksi kilpailulähtöä, ensimmäisen lauantaina ja toisen sunnuntaina. Ajo MotoE -tiimin Niki Tuuli suuntaa Misanon radalle 15 pistettä perässä sarjakärkeä.

66 Niki Tuuli
”Viikonlopun tavoitteeni on sijoittua kolmen kärkeen kaikissa sessioissa. Misanossa ajamme kaksi kilpailua, joten yritämme parhaamme mukaan taistella voitoista, sillä meidän täytyy kuitata Itävallan kilpailun heikko tulos. Misano sopii ajotyylilleni hyvin, siellä on pitkiä mutkia, joissa olemme vahvoja. Olen varma, että voimme saavuttaa viikonloppuna erinomaisen tuloksen.”

Red Bull KTM Ajo Moto2 -tiimi suuntaa Misanoon Brad Binderin edellisessä kilpailussa saavuttama podium kirkkaana mielessään. Tiimi pyrkii jatkamaan viime kilpailujen hyvää menestystään myös Riviera di Riminin osakilpailussa. Viime kilpailujen aikana Binder on onnistunut nostamaan itsensä yhdeksi Moto2-luokan vakiomenestyjista ja myös sarjatulokas Jorge Martin on ajanut säännöllisesti pisteille, joten myös Misanosta on odotettavissa hyviä tuloksia.

41 Brad Binder
”Odotan Misanon kilpailua innolla, sillä minulla on radalta hyviä muistoja aiemmilta vuosilta. Viimeiset pari vuotta ovat olleet haastavampia, mutta olen varma kilpailukyvystämme tulevana viikonloppuna. Tavoitteeni on antaa kaikkeni aina ensimmäisestä harjoituksesta lähtien ja olen todella motivoitunut taistelemaan voitosta. Vaikka meillä on vielä joitakin ongelmia, olemme päässeet jo varsin lähelle kärkeä.”

88 Jorge Martin
”Misano on aina ollut minulle hyvä rata. Vaikka kävin juuri pienessä leikkauksessa, olen toipunut täysin ja tunnen oloni hyväksi. Tavoitteeni on sijoittua kymmenen kärkeen. Se edellyttää ankaraa työskentelyä, mutta teemme parhaamme tavoitteen saavuttamiseksi.”

Red Bull KTM Ajo Moto3 -tiimin Can Öncün edellinen vierailu Misanoon päättyi Red Bull Rookies Cupin voittoon, varmistaen samalla sarjan mestaruuden ja Moto3-tallipaikan. Öncü saapuukin Misanoon hyvillä mielin.

61 Can Öncü
”Olen todella motivoitunut ja valmis Misanon kilpailuun. Pidän radasta ja uskon, että kovan työn avulla voimme saavuttaa siellä hyvän tuloksen. Aiemmin Red Bull Rookies Cupissa kilpaillessani olen saavuttanut täällä hyviä tuloksia. Tavoitteeni on kartuttaa pistetiliäni, jotta sekä minä että tiimi voimme olla tyytyväisiä tulokseen. Toivottavasti viikonloppu sujuu hyvin.”

MotoE-luokan kilpailut ajetaan lauantaina kello 17.15 ja sunnuntaina kello 11.05 Suomen aikaa. Moto3-luokka on vuorossa sunnuntaina kello 12.00 ja Moto2 starttaa kello 13.20. Kuninkuusluokan, MotoGP-luokan lähtövalot sammuvat kello 15.00.

Uusin numero