Niki Tuuli Supersportin MM-avaukseen uusissa puitteissa

Supersport 600, MM-sarja, sopimuskuljettajat 2018
(Kuva: worldsbk.com)

Niki Tuuli on ajanut Supersport 600 –luokan avausradalla nyt kolmena päivänä Australian Phillip Islandin radalla. Ensin oli kaksipäiväiset viralliset harjoitukset ja tänään perjantaina 23. helmikuuta ajettiin ensimmäiset vapaat harjoitukset. Tuulella on viime kauteen verrattuna paljon uutta: Uusi brittitiimi ja pyöränä on Honda. Myös kommunikointi tapahtuu englanniksi. Kallio Racingin saksalaispilotti Sandro Cortese on nousut yhdeksi Supersport 600 –luokan ennakkosuosikiksi.

Perjantain ensimmäisen harjoituksen nopein oli Yamahan Lucas Mahias. Toiseksi parhaan ajan sai Randy Krummenacher (Yamaha) ennen luokan tulokasajaja Sandro Cortesea. Cortese jäi kärkiajasta reilut neljä kymmenystä ja Sandro pääsee suoraan Superpole 2:een.

Niki Tuuli ajoi perjantaina yhteisajoissa sijalle 11. Eroa nopeimpaan on vajaat1,8 sekuntia. Kallio Racingin Loris Cresson lähtee lauantaina radalle sijalla 16.

Superbike-luokan kolmen harjoitusten nopein oli hallitseva mestari Jonathan Rea Kawasakillaan. Xavi Fores (Ducati) oli toinen ennen Leon Camieria (Honda)

Superpsort 600 –luokan kolmas vapaa harjoitus ajetaan lauantaina 01.10-01.30 Suomen aikaa, jonka jälkeen on Superpole 1 ja 2 –aika-ajoerät. Kilpailu on sunnuntaina aamuyöllä kello 04.30.

Sandro Cortese Yamaha, Kallio Racing
(Kuva: worldsbk.com)

Uusin numero