Niki Tuuli: Red Bull Ringiltä kotiintuomisina 21. sija

Tuuli, Austrian Moto2 race 2018
Täksi viikonlopuksi siirryttiin Tshekeistä Itävaltaan ja Red Bull Ringin jylhiin maisemiin. Viikonloppuun lähdettiin ykköstähtäimenä uuden radan opettelu ja tuntuman kehittäminen kierros kierrokselta.

Perjantain treeneissä pääsin ottamaan ensimmäistä kertaa tuntumaa sadekeliin Moto2-pyörällä. Sadekeli ei varsinaisesti helpottanut uuden radan opettelua, mutta tulevaisuuden kannalta on hyvä, että kilometrejä tulee alle sateellakin. Ensimmäisessä treenissä en saanut puristettua ihan sellaista kierrosta kuin halusin ja parhaat noteeraukset hylättiin tulosluettelosta, eroa kärkeen jäi hieman reilut kaksi sekuntia. Toisessa treenissä mentiin märissä olosuhteissa ja sessio meni lähinnä märkään rataan ja sadekelin renkaisiin totutellessa. Aika-ajopäivään lähdettiin odottavaisin mielin.
Tuuli, Austrian Moto2 2018
Launtaipäivä valkeni sateisena ja aamun treeni mentiin edelleen märällä radalla. Aika-ajoon saatiin kuitenkin kuivat olosuhteet ja päästiin toista kertaa viikonloppuna hakemaan pyörään kuivan kelin asetuksia. Täysin tyytyväinen aika-ajon suoritukseen ei voinut olla ja lähtöruuduksi määräytyi 29. ruutu. Eroa kärkeen kertyi 1.9 sekuntia. Positiivista aika-ajossa oli, että sain loppupuolella ajettua parhaan kierrokseni ilman vetoapua. Kisaan lähdettiin tiukasti tähtäimenä sijoituksen ja asemien parantaminen.

Warm-up ei ollut minulle todellakaan parhaasta päästä. Olin melko hukassa ajamisen kanssa ja päätimme tehdä melko radikaaleja muutoksia pyörään ennen kilpailua. Kisassa ensimmäiset kierrokset olivat hyviä ja sain nostettua itseäni monta sijaa, kunnes muutaman jarrumissin seurauksena menin pari kertaa leveäksi ja rytmi pääsi hieman sekoamaan. Onnistuin kuitenkin kasaamaan paketin takaisin kasaan ja tein viikonlopun nopeimmat kierrosaikani kisan loppupuolen aikana. Maaliviivan yli tultiin sijalla 21.

Tästä jatketaan kisan loppupuolelta jääneen fiiliksen kanssa kohti seuraavaa kisaa Silverstonessa kahden viikon päästä.

Kiitos tiimille, tukijoille ja kaikille vauhdissa mukana oleville.

Palataan parin viikon kuluttua asiaan,

– Niki #66

Uusin numero