Niki Tuulen Moto2:n EM-sarja käyntiin upeasti kakkoslähtöruudulla


Niki Tuuli starttaa Estorilin radalla kauden ensimmäiseen Moto2-luokan EM-osakilpailuun eturivin kakkosruudusta.

Team Stylobiken kalustolla Moto2-luokan EM-sarjassa ajava Niki Tuuli käynnisti kauden loistavasti, kun hän ajoi tänään lauantaina aika-ajojen toiseksi nopeimman kierrosajan.
– Aika-ajot ajettiin puolihullussa jatkuvasti vaihtuvassa säässä, mikä on minulle ollut aina se pahin mahdollinen keli. Siihen nähden kakkosruutuun pitää olla tyytyväinen, totesi Tuuli heti aika-ajojen jälkeen Bikelle.

Eikä ”puolihullu keli” Estorilin radalla Portugalissa tarkoita vähitellen sateen jälkeen kuivuvaa rataa, vaan jotain ihan muuta.
– Aamun sateen jäljiltä rata oli kuiva, kun lähdettiin toiseen aika-ajoon. Toisessa mutkassa alkoi sataa vettä ja rakeita, joten kaikki tulivat takaisin sisään vaihtamaan sadekelin renkaat. Kun pääsin takaisin radalle, niin ykkös-, kakkos- ja kolmosmutka olivat jo kuivia, joten ei muuta kuin takaisin vaihtamaan slicksejä alle, naureskeli Tuuli vaihtelivia olosuhteita.

Team Stylobiken kalustona on Kalex-runkoiset pyörät ja kun EM-sarjassa moottoreina käytetään vielä viime vuonna MM-sarjassakin käytettyjä Hondan moottoreita, niin paketti on Niki Tuulelle tuttu viime vuoden MM-sarjasta.
– Ihan hyvin pääsin sinuiksi kaluston kanssa. Kierroksia vaan pitää saada enemmän alle. Nyt kun sää vaihtuu koko ajan ja radan pito myös, niin kahta samanlaista kierrosta ei olosuhteiden puolesta ole. Se vaikeuttaa vähän tuntuman saantia.

Moto2-luokka ajaa jokaisena kilpailuviikonloppuna kaksi kisalähtöä. Ensimmäinen kilpailulähtö Estorilissa ajetaan huomenna sunnuntaina klo 14 Suomen aikaa ja toinen kilpailulähtö klo 17 Suomen aikaa.
– Huomiseksi on luvattu jatkuvaa sadetta. Mutta ennusteiden puolesta täällä olisi pitänyt olla pelkkää sadetta jo kaksi päivää, joten ei kyllä yhtään tiedä missä säässä huominen kisa ajetaan, totesi Niki Tuuli lopuksi.

Uusin numero