Niki Tuulella dramaattinen MM-avaus – voittotaistelu vaihtui kolarointiin

Supersportin MM-avauskisasta Aragonista jäi Niki Tuulen taskuun kilpailun nopein kierros, mutta voittohaaveet kariutuivat kolarointiin taisteltaessa kilpailun kärkipaikasta.

Niki Tuuli avasi Supersporttien MM-sarjan Espanjassa Aragonin radalla. Perjantain harjoituksia hallinnut Tuuli ajoi aika-ajoissa toiseksi, vaikka viimeinen raju yritys meni pilalle keltaisten lippujen vuoksi. Paalupaikan valloitti kokenut ranskalainen Jules Cluzel kolmen kymmenyksen erolla. Kolmas oli saksalainen Phillip Oettl.

Lauantain kisassa Tuulen startti ei ollut paras mahdollinen ja ensimmäisen kierroksen jälkeen sijoitus oli viides. Ohitustilanteessa tapahtuneen pienen kontaktin takia sijoitus huononi vielä pykälällä, mutta sitten ajorytmi löytyi ja Tuuli oli nopein mies radalla. Vauhtia riitti ja muutaman kierroksen aikana Imatralainen nousi jo kakkospaikalle. Ja vain pari kierrosta ja kärjessä ajanut Cluzel oli ajettu kiinni. 

Mutta kahdeksannella kierroksella kova taisto kärkipaikasta päättyi, kun Tuuli ja Cluzel kolaroivat rajusti, ja molempien kisa päättyi siihen. Kärkikaksikon keskeytettyä voittoon ajoi Steven Odentaal. Kilpailun nopein kierros jäi kuitenkin Tuulen nimiin. Tuuli ja Cluzel selvisivät rajusta kolaristaan ruhjeilla, mutta Tuuli joutui viettämään yönsä sairaalassa tarkkailtavana, joten sunnuntain kisa jäi väliin.

”Vähän heikko lähtö, mutta ei mitään suurta paniikkia. Kyyti oli hyvää, mutta muutama arviointivirhe jarruissa. Ensimmäisestä kontaktista Odentaalin kanssa selvisin vielä kaatumatta, mutta sitten ajoin valitettavasti Cluzelia päin, ja molempien kisa oli siinä. Harmittaa rajusti, että pilasin Cluzelin ja siinä samalla myös oman kisani. Onneksi mitään pahempaa ei sattunut. Ois ollut voitto tarjolla, mutta täytyy ottaa tästä opiksi seuraavalla kerralla” totesi Tuuli.

Uusin numero