Nella Änkiläinen teki suomalaista moottoripyöräilyhistoriaa


Varkaus Racing Team ry Junior Academy kuljettaja Nella Änkiläinen – ikää 12 vuotta ja 4 päivää – ajoi tänään ensimmäisenä suomalaisena tyttönä speedway-kilpailussa, VRT 360 Junior Cup -kisassa Eestin Tabasalussa.

Näin Varkaus Racing Teamin pitkäaikainen juniorityö on tuottanut myös maamme ensimmäisen tyttökuljettajan ratalajeihin, olemme siis sukupuolineutraali laji ja kerho. Ratalajien ensimmäinen naiskuljettajahan oli 2011 Jääspeedwayn SM-karsinnoissa ja finaalissa ratareservinä ajanut Nina Ala-Riihimäki.

VRT on panostanut vahvasti juniorityöhön 2015 perustetun Junior Academyn kautta, joka on tuottanut tänä vuonna yhdessä Eestin 360 Motorsport Clubin kanssa ajettavan Junior Academysarjan, jota ajetaan neljässä eri luokassa. Academyn kasvatti Viljam Lappi ajaa jo Academy työn tuloksena Ruotsin Speedway 250cc -sarjassa Hagforsin joukkueessa. VRT:llä on myös kaksi nuorten U21 -joukkuetta Baltic League -sarjassa, jota ajetaan nuorten kuljettajien kesken, joukkueita on mukana Venäjältä, Latviasta, Ukrainasta, Eestistä ja Suomesta.

Suunnitelmia juniorisarjojen kehittämiseksi on viireillä eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Tulemme tulevaisuudessa viemään Junior Academy -kuljettajia entistä enemmän kansainvälisiin sarjoihin ja hankimme kansainvälisiä kilpailumahdollisuuksia. Muun muassa JAWA:n tehdas on kiinnostunut tukemaan Junior Academyn toimintaa tulevaisuudessa.

Teksti: Sakari Häyrinen

Uusin numero