Nässillä askel oikeaan suuntaan ESBK-sarjassa

Navarrassa ajettiin circuit racingin Espanjan mestaruussarjan kauden viides osakilpailuviikonloppu. Vuorossa oli jo kauden yhdeksäs ja kymmenes kilpailulähtö, aurinkoisella ja lämpimällä Circuito de Navarran radalla, mukana myös Suomen Felix Nässi.

Torstain ja perjantain harjoituksissa haettiin kesätauon jälkeen taas ajotuntumaa ja kokeiltiin muutamia uusia asioita pyörässä. Harjoitukset sujuivat suuremmitta murheitta ja lauantain aika-ajoon Felix Nässi lähti ihan hyvillä mielin. Edellisissä kisoissa ajaminen on ollut tahmeaa ja tuloksen tekeminen hankalaa, niin lauantaihin ja sunnuntaihin lähdettiin ilman tulostavoitteita.

Aika-ajoissa löytyi parempi vauhti kuin harjoituksissa, mutta puhtaan kierroksen saaminen taas takkusi ja tulokseksi sija 25. Kanssakilpailijan lähtöruuturangaistuksen seurauksena lähtöruutu kisaan oli 24. Ensimmäisen kisan heikon lähdön takia sijoitus putosi, mutta oman rytmin löydyttyä Nässi kipusi aina lähdön sijalle 21. ja Supersport-luokan sijalle 14.

Sunnuntaina lähtö oli huomattavasti parempi ja kisavauhti parani sekunnilla lauantain kisasta. Nässi onnistuikin usean kierroksen ajan pysymään nopeamman open -luokan pyörien mukana, kunnes vanha vaiva palasi oikeaan käteen kilpailun toiselle puoliskolle ja se pudotti kierrosaikoja. Maaliin sijalla 19. ja oman luokan 13. oli kuitenkin hyvä tulos edellisiin kilpailuviikonloppuihin verrattuna.

Edistystä tapahtuu ja hyvillä mielin työnteko jatkuu kohti seuraavia kisoja. Viikonloppuna saatiin paljon kierroksia ja Nässin ajaminen kehittyi joka kerta kun radalle lähdettiin.