Mystinen sähkövika Rico Salmelan riesana Valenciassa

Rico Salmela (27) ajoi lauantain kisassa oman ryhmänsä kärjen tuntumassa, kunnes sähkövika hyydytti vauhdin viimeisellä kierroksella. (Kuva: HMA Racing)

Rico Salmela oli ajamassa Valencian RFME Moto4-sarjan lauantain kisassa upeasti seitsemänneksi, kunnes mystinen sähkövika viimeisellä kierroksella hyydytti vauhdin ja Salmela tipahti sijalle 13.

Valenciassa ajettu RFME Moto4-sarjan kisaviikonloppu oli HMA Racing -tiimille pyörän suhteen todella hankala. Mystinen sähkövika vaivasi läpi viikonlopun. Torstain ja perjantain treenisetit menivät lähinnä radan niksejä opetellessa. Lauantaina oli vuorossa aika-ajot. Ensimmäisessä irtosi kolmanneksitoista nopein aika. Toiseen aika-ajoon pyörää saatiin vähän paremmaksi ja tuloksena oli 10. sija. Näiden perusteella irtosi 11. ruutu illan kisaan. Kisan alkaessa gridilläkin asfaltin lämpö oli +65 astetta ja ilman lämpötlakin oli +40 astetta. Kisa lähti mainiosti käyntiin.

-Taistelin koko kisan isossa ryhmässä ja lopussa nousin jo seitsemänneksi kunnes viimeisellä kierroksella pyörä alkoi pätkimään ja koko ryhmä tuli ohi. Tuloksena P13.

Maaliviivan jälkeen pyörä sammui lopullisesti radalle. Sunnuntaina warm upissa pyörä jätti puolen kierroksen jälkeen taas radalle. Eli päivä alkoi käytännössä suoraan kilpailulla. Tiimi teki kovasti töitä ja sai laitteet rokkaamaan kisaan. Kisa oli alusta asti kunnon vääntöä niinkuin kisan kuuluu ollakin. Yleisö sai rahoille vastinetta ja kuskit hyvää oppia kisasilmään ja muuhunkin ajamiseen. Tässä kisassa kyyti riitti kahdenneksitoista.

-Tosi tyytyväisiä ollaan ajamisen kehitykseen uudessa ja todella kovatasoisessa luokassa sekä uusilla radoilla, arvioi Rico Salmela suoritustaan.