MP Starsin Salmisella ja Kankaalla vaihteleva kisaviikko Alastarolla

Tomi Salminen peesaa Ville Järvenpään vanavedessä.

Circuit racingin jokamiesluokan kuljettajat Tomi Salminen ja Teemu Kangas kilpailivat Alastarolla viime viikolla. MP Stars -hankkeen kuljettajakaksikosta Salmisella oli pyöräongelmia perjantaina, mutta erityisesti sunnuntaina kulki hyvin samalla, kun Kankaan viikko päättyi kolariin.

– Perjantain harjoitukset menivät vähän niin ja näin. Radalla oli öljyä ja paljon pyöriä, joten en saanut ajetuksi hyviä kierrosaikoja, Helsinki Racing Clubia (HelRC) edustava Salminen aloitti.

– Toisella setillä meni vesiletkusta klemmari poikki ja vedet tulivat koneesta ulos. Mittari ehti kiipeämään 126 asteeseen. Uusia klemmareita paikalleen ja vettä koneeseen. Selvittiin säikähdyksellä. Pyörä toimi moitteetta koko loppu viikonlopun.

Lauantain harjoituksiin Salminen sai paremman vauhdin, ja aika-ajossa MP Starsin kuljettajan ajo tuntui todella hyvältä.

– Kellokin tykkäsi, oma ennätys 1:23,053.

Kilpailuun Salminen lähti ruudusta seitsemän. Hänen lähtönsä sujui miehen omien sanojen mukaan ok, vaikka hän menettikin kolme sijaa. Kilpailun aikana vielä kaksi kuljettajaa ohitti Salmisen, joten hän ajoi maaliin sijalla 12.

– Ei tuntunut kulkevan yhtä hyvin kuin aika-ajossa.

Sunnuntain kilpailuun Salminen lähti ruudusta 13. Ensimmäisessä mutkassa kuitenkin kolisi. Neljä pyörää ajoi ulos ja lähtö keskeytettiin punalipulla. Uusintalähtö siirrettiin päivän viimeiseksi ja kilpailun pituus oli vain viisi kierrosta.

– Sain hyvän lähdön ja vauhdin heti päälle, kolmesta ohi ensimmäisellä kierroksella. Sitten väännettiin joka kierroksella sijoituksista. Viimeisellä kierroksella ”kahvilassa” vielä yhdestä ohi ja maalissa sijalla viisi. Hyvää vääntöä koko lähtö ja tiukkaa kilvanajoa. Kurveissa oli vähän ahdasta, kun kaikilla tuntui olevan kiire maaliin. Jossain ohituksessa on menty kovin liki, koska katteista löytyy jonkun toisen renkaanjälki.

Jokamiesluokan lauantain kilpailun voitti HelRC:n Ville Järvenpää. Toinen oli West Coast Racing Clubin Jarno Koitto ja kolmas Warkauden Moottoripyöräurheilijoiden Valtteri Koponen. MP Stars -hankkeen toinen kuljettaja, Moottoripyöräilyn Tuen (MP-Tuki) Teemu Kangas ajoi sijalle 27.

– Mielessä on omia onnistumisia, epäonnistumisia ja päällimmäisenä sydämen täyttävä, lämmin fiilis siitä yhteishengestä ja toveruudesta, joka varikolla vallitsee – erityisesti jokkistiimien kesken, Kangas tunnelmoi Kangas Road Racing -Facebook-sivullaan.

– Lauantain aika-ajot menivät vauhdin puolesta erinomaisesti, oma ennätyskierros 1:25.605. Oltiin kolmen Aprilian voimin 0,1 sekunnin sisällä. Lippasin sitten kuitenkin siinä lopuksi kahvilan mutkaan. Onneksi ei tullut mitään kummempia vaurioita ja kisaan päästiin suunnitellusti.

– Lauantain kisoissa jämähdin isompaan letkaan, josta en vain saanut noustua ja sijoitus oli maalissa 27. Kuskeja oli mukana 36.

Sunnuntaina ykkössijan vei Koitto, Järvenpää oli toinen ja MP-Tuen Daniel Pykälä-Aho kolmas. Kangas keskeytti starttimutkan kasaan. 

– Sunnuntain kisaan lähdettiin lauantaina ajettujen parhaiden kierrosten mukaisessa järjestyksessä. Starttasin ruudusta 24. Sain hyvän lähdön, mutta ykkösmutkassa edessäni kolisi kunnolla. Osuin samaan kasaan ja siitä sitten linkousohjelman kautta ulos. Selvisin siitäkin tuurilla vain persusruhjeilla ja jäykällä niskalla. Kypärä murtui päähän, kuten kuuluukin ja se pääsee nyt kipeiden muistojen hyllylle aiempien seuraksi. Pyörän tilaa tarkastellaan myöhemmin viikolla.

Jokamiesluokan kausi jatkuu Motoparkissa 15.-16. elokuuta.

Tulokset

¨

Uusin numero