MP-messut täyttää motoristin viikonlopun – vinkkejä messuille tulijalle


MP 19 -moottoripyörämessut esittelee uudet moottoripyörät ja järjestää motoristeille ohjelmaa 1. – 3.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Messuilla esitellään kaikki 2019 uutuusmallit. Koeajoaikoja on varattuna entistä enemmän Euroopan pisimmällä asfaltoidulla koeajoradalla.

Ensimmäistä kertaa vietetään MP häitä ja valitaan MP Starsit. Messuilla kruunataan Miss MP19 ja palkitaan Petrol Circus Custom Bike Show’n parhaat pyörät. Ohjelmassa on matkakertomuksia, stunt-ajoa sekä nuorille suunnattu sunnuntai, jolloin koeajot ajetaan mopoilla ja kevytmoottoripyörillä.

MP-messuilla pääsee tutustumaan kaikkien suurien moottoripyörämerkkien uutuuksiin. Mukana ovat muun muassa Aprilia, BMW, Drac, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Indian, Kawasaki, KTM, Moto Guzzi, Niu, Vespa, Peugeot, Piaggio, Polaris, Suzuki, Triumph ja Yamaha. Petrol Circus Custom Bike Show esittelee komeimmat rakennetut moottoripyörät, jotka kisaavat omissa sarjoissaan. Viime vuonna MP-messujen aikana ajettiin noin 1500 koeajoa 600 metriä pitkällä asfaltoidulla sisäkoeajoradalla. Tänä vuonna koeajoaikoja on yleisön pyynnöstä entistä enemmän.

Vinkkejä MP-messuille suuntaaville

Perinteisesti monet tulevat MP-messulle lauantaina ja hyvä niin. Jos kuitenkin haluaa hiukan enemmän rauhaa, kannattaa tulla sunnuntaina – silloin on väljempää. Toki voi ostaa myös edullisen kokoaikalipun ja tulla messuille vaikka kaikkina kolmena päivänä. Liput MP-messuille kannattaa ostaa ennakkoon nettikaupasta ja viimeistään 31.1., sillä silloin ne saa hiukan edullisemmin. Lippuja voi ostaa:

Osta messuliput

Koeajamaan haluavien kannattaa suunnata koeajoalueelle heti messuille tultuaan ja tehdä varaukset, jotta ehtii ajamaan haluamiaan moottoripyöriä.

MP-häät, Miss MP19 ja Petrol Circus Custom Bike Show’n kaunottaret

Tänä vuonna uutta ovat MP häät ja MP Stars -kisaajien arpominen perjantaina 1.2. Ensimmäistä kertaa järjestettävissä MP-häissä toisensa saavat liikenneopettaja Niina Kansikas ja moottoripyöräpoliisi Tommi Bergman. Pari vihitään näyttävin menoin MP-messuilla ja vihkimistilaisuuteen morsian ajaa omalla moottoripyörällään moottoripyöräpoliisien saattamana. Poliisit ajavat tuliterillä Kawasaki-moottoripyörillään, jotka tulevat käyttöön vasta keväällä.

Miss MP19 kruunataan tuttuun tapaan lauantaina 2.2., jolloin palkitaan myös Petrol Circus Custom Bike Show’n rakennetut moottoripyörät. Miss MP19 -finalistit esittäytyvät perjantaina ja lauantain Miss MP19 Show:ssa. Moottoripyöräajokortin teoriatunteja tarjotaan taas veloituksetta MP-messujen kävijöille.

Koeajajaksi voi jo rekisteröityä

Koeajoaikoja on lisätty motoristien toiveesta. Koeajot pitää varata messuilta tapahtuman aikana. Varauspiste on koeajoalueen varikolla. Koeajajaksi kannattaa rekisteröityä jo etukäteen. Linkki löytyy tapahtuman verkkosivuilta www.mpmessut.fi. Sunnuntaina 3.2. koeajoaikoja moottoripyörille on aamupäivällä ja iltapäivän koeajot on pyhitetty mopojen ja kevytmoottoripyörien koeajoille. Sunnuntaina messuilla on paljon nuoria ja heille tahdotaan antaa mahdollisuus kokeilla moottoripyöräilyä. Tuolloin pääsevät ajamaan kortittomat yli 15-vuotiaat huoltajan luvalla. Kortittomille tarjotaan opetusta ennen koeajoa.

Radalla ajetaan messujen aikana myös minimotokisat ja nähdään PROride stunt show, joka kerää yhteen Suomen parhaimmat kuskit FMX-, Supermoto- ja stuntpyörillä. Odotettavaissa on ikimuistoisia esityksiä kunnioituksena koko Euroopan stunt-scenen aloittaneelle Artsi Nyqvistille.

Tie vie maailmalle

Tie vie -alueella kuullaan matkatarinoita ja jaetaan kokemuksia. Sieltä saa opastusta Euroopan matkoille ja rohkaisua lähteä vaikkapa Uuteen Seelantiin tai Alaskaan. Jaakko Antila tulee kertomaan moottoripyöräreissustaan kesällä 2018 Alaskassa. Taina Lackman ja Mika Kurki tekivät kuuden viikon moottoripyörämatkan Uuteen-Seelantiin vuosi sitten ja kertovat siitä. Sami Hokkanen ja Dani Amosov puolestaan ajoivat Intiasta Suomeen viime vuonna. Jokaisena messupäivänä on suosittu Suomi on saari -esitys, jossa vertaillaan matkakustannuksia ja kerrotaan miten moottoripyörällä pääsee Suomesta Eurooppaan. Esityksiä pitävät TFMK:sta Anu Karvonen ja Ari Toivanen.

MP-toimialan MP Stars tuki on noussut jo 150 000 euroon

Moottoripyöräilyn kilpailutoiminnan tukemiseksi on perustettu MP Stars -hanke. Se on toimialan tukiryhmä, joka tarjoaa 13 eri moottoripyörälajin kilpailijalle tukea kaudelle 2019. Tuen saannin perusteina eivät ole suoritukset vaan sitoutuminen ja rakkaus lajiin. Kuka tahansa kilpaurheilua harrastava tai sellaiseksi aikova on voinut ilmoittautua mukaan arvontaan. MP Stars -kilpailijat kaudelle 2019 arvotaan perjantaina 1.2. klo 16.30 MP-messuilla järjestettävässä hulppeassa tilaisuudessa. Arvonnassa on mukana yli 1000 moottoripyöräilijää.

MP 19 -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa perjantaista sunnuntaihin 1.– 3.2.2019. Tapahtuman järjestää Messukeskus yhteistyössä Teknisen Kaupan liiton Moottoripyöräjaoston kanssa. Radio City on tapahtuman mediayhteistyökumppani.

Uusin numero