”Motoristit eivät ole älyliikenteen keiloja”

Copyright Connected Motorcycle Consortium

Suomen Motoristit ry Väylät & liikenne -tapahtumassa moottoripyörien ja älyliikenteen
välisistä kipu- ja hyvinvointipisteistä: ”Motoristit eivät ole älyautojen keiloja”.


Suomen Motoristit ry:n (SMOTO) Väylät & liikenne -tapahtumassa pidettävä esitelmä on otsikoitu ”Moottoripyörät ja älyliikenne”. Esitelmässä korostetaan syitä, miksi moottoroituja kaksipyöräisiä (M2P) ei voi jättää sivuun älyliikenteen ratkaisuja kehitettäessä.
M2P tulee kohdella tasavertaisena liikennemuotona, mutta moottoripyöräilyn vapaus ja motoristien valinnan vapaus tulee säilyttää kaikissa tilanteissa. Moottoripyöräilijät tulee ottaa huomioon kaikissa liikenteen ja siihen vaikuttavien päätösten valmistelussa ja päätöksenteossa.
SMOTO näkee, että pitkällä tähtäimellä motoristit hyötyvät vapaaehtoisten älyliikenteen palveluiden ja järjestelmien tuomisesta moottoripyöriin, kunhan niiden kehittelyssä otetaan riittävällä asiantuntemuksella huomioon moottoripyörien erityisominaisuudet. Se mikä toimii autoissa, ei todellakaan sellaisenaan sovellu moottoripyöriin.
Moottoripyöräilijät eivät liikenteessä ole liikkuvia keiloja, joita autoilijat ja tulevaisuuden robottiautot voivat teilata. M2P ei ole ongelma, vaan ratkaisu tämän päivän ja huomisen liikennepulmiin.
– Tämä on ensimmäinen kerta SMOTOn historiassa, kun pääsemme kertomaan moottoripyöräilystä ja vielä tarkemmin näkemyksemme koko liikennesektorin asiantuntijoille ja päättäjille yhdellä kertaa, SMOTOn puheenjohtaja Marja Kuosmanen toteaa.
– SMOTOn uudistettujen Motoparlamenttien sarja saa nyt ansaitsemansa julkisen arvostuksen. Tähän saakka olemme saaneet itse kutsua kuulijamme, mutta nyt kuulijoina ovat yhtä aikaa kaikki tärkeät vaikuttajat, päätöksentekijät ja suunnittelijat, jotka ovat paikalla vapaaehtoisesti.
Suomen Motoristit ry. on suomalaisten moottoripyöräilijöiden edunvalvoja. Se edustaa yli 18 000 motoristia, joista osa on henkilöjäseniä ja osa mukana jäsenkerhojensa kautta.
Väylät ja liikenne 2018 -tapahtuma pidetään Tampere-talossa 5.-6.9.2018. SMOTOn esitelmä kuullaan torstain esitelmäsarjassa ”Digitaalinen murros liikenteessä”, jonka järjestää Älykkään liikenteen verkosto ry – ITS Finland. Kaksipäiväisessä tapahtumassa on kuusi rinnakkaista ohjelmalinjaa, joissa pidetään yli 90 ammattilaisten ammattilaisille pitämää esitelmää väylien ja liikenteen alalta.
Tapahtuma järjestetään joka toinen vuosi, ja siihen odotetaan osallistuvan tuhansia suomalaisen liikenteen asiantuntijoita, päättäjiä kaikilta tasoilta, valtion ja kaupunkien virkamiehiä, tien- ja kadunpidon suunnittelusta ja kunnossapidosta vastaavia skeä poliitikkoja ja alan johtavia suunnittelijoita. Tapahtuman järjestää Suomen tieyhdistys ry.

Uusin numero