Motoristien kriisipalvelu tukee ongelmassa kuin ongelmassa

Marja ja Minna tarjoavat tukeaan Motoristien kriisipalvelun välityksellä.

Reilu vuosi sitten perustettu Motoristien kriisipalvelu jatkaa Motukan jäljissä motoristien tukena missä tahansa asiassa.

Viitisentoista vuotta SMOTO:n alaisuudessa toiminut motoristien tukipalvelu Motukka päätettiin erityttää omaksi yhdistyksekseen reilu vuosi sitten. Muutoksen taustalta löytyy halu toiminnan kehittämiseen.

– Kun aloimme käydä keskusteluja tulevista suunnitelmista, päädyimme keskustelemaan toiminnan erottamisesta SMOTO:sta. Lopulta päätös oman yhdistyksen perustamisesta syntyi aika nopeasti, ja perustimme kannatusyhdistyksen vuoden 2018 marraskuussa. Vuonna 2019 kierimme eri messuilla ja tapahtumissa promoamassa toimintaamme ja keskustelmass ayhteistyökumppaneiden kanssa. Erityisen hienon alun saimme MP19-näyttelyssä Radio Cityn osastolla, jossa pääsimme kertomaan toiminnastamme radiossa, kertoo Marja Suominen Motoristien kriisipalvelusta.

Pitkän historian omaava Motukka muistetaan yhä, ja ihmisten totuttaminen uuteen yhdistykseen vaatii työtä – erityisesti, koska palvelua myös pyörittävät samat, tutut henkilöt.

– Meitä kutsutaan monesti vielä Motukaksi, mutta olemme aina korjanneet että kyse on Motoristien kriisipalvelusta, Suominen nauraa.

– Totesimme, että yhdistykselle lienee parempi valita virallisempi nimi rahoituksen saamisen helpottamiseksi, sillä rahoitusta ei tosiaan ole helppo hankkia, Suominen kertoo, ja vinkkaa samalla, että Cafe Lättiksen osastolta löytyy Motoristien kriisipalvelun upea ”keräyslipas” [kannattaa käydä tsekkaamassa – toim. huom.]. 

Motoristien kriisipalvelu toimii täysin vapaaehtoisvoimin ja organisaation kulut pyritään pitämään mahdollisimman matalina.

– Me toimimme pelkästään kulukorvauksin, ja esimerkiksi messuille saapuminen korvataan vapaaehtoisillemme aina halvimman kulkuneuvon mukaan, Suominen kuvailee.

Kaikki Motoristien kriisipalvelun vapaehtoiset ovat itse motoristeja sekä sosiaalialan ammattilaisia, ja heitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Palvelu tarjoaa apua paitsi onnettomuustilanteiden jälkeen, myös missä tahansa muissa aiheissa. Paitsi puhelut, myös mahdolliset ryhmätapaamiset ovat aina maksuttomia.

– Tietysti onnettomuuksien ja läheltä piti -tilanteiden jälkeinen tuki on tärkeä osa palveluamme, mutta autamme myös muissa asioissa. Elämäntilanteet vaihtelevat, ja tarjoamme tukea kaikissa tilanteissa. Olemme tukeneen paljon muun muassa terveysongelmien kanssa kamppailevia motoristeja. Meille saa soittaa asiassa kuin asiassa, Suominen vakuuttaa.

Motoristien kriisipalvelun yhteystiedot:
Marja 0442604780 marja.suominen@gmail.com
Jyrki 0400401922 jyrki.koivujuuri@welho.com
Eeva 0400959503
Minttu 0405292460
Kari 0440746103
Juha 0407448872
Minna 0442146018
Katriina 0405692504

Motoristien kriisipalvelu Facebookissa

Uusin numero