Motorg ry toivoo yhdistyksen moottoripyörälle runsaasti käyttäjiä

MotOrgBike on nähty niin ajokoulutuksissa kuin letka-ajoissakin, mutta jokainen käyttäjä saa tehdä sillä mitä itse haluaakaan. Kuva: Motorg ry.

Motorg ry tarjoaa jo toisena kesänä jäsenistönsä käyttöön maksutta moottoripyörän. Kauden alkaessa yhdistyksestä toivotaan, että pyörän matkamittariin saadaan kerrytettyä kilometrejä mahdollisimman monen kuljettajan toimesta.

Moottoripyora.org-nettiportaalin takaa löytyvä Motorg ry lanseerasi viime keväänä MotOrgBikeksi ristityn Kawasaki ER-6N:n, joka on maksutta yhdistyksen jäsenten käytettävissä. Ensimmäisen kauden kokemukset olivat rohkaisevia ja toisen kauden alussa yhdistys haluaa muistuttaa mahdollisuudesta pyörän lainaamiseen.

– MotOrgBike tarjoaa niille, joilla on kortti, mutta ei pyörää, mahdollisuuden kokeilla moottoripyöräilyä. MotOrgBikellä voi fiilistellä, miltä tuntuu esimerkiksi taittaa työmatkat prätkällä tai ajella illalla pehmikselle tai kahville kivan mutkatien kautta, kertoo Motorg ry:n hallituksen jäsen Mikko Kallio.

Yhdistyksessä toivotaan, että lainaajat julkaisevat pyörästä aktiivisesti kuvamateriaalia ja ajokokemuksia moottoripyora.org-foorumille ja sosiaaliseen mediaan tunnuksella #motorgbike.

– Pyrimme suosimaan varauksissa erityisesti jäseniä, jotka käyttävät MotOrgBikeä ajokoulutuksissa – tietysti Motorgin järjestämissä, mutta myös muissa. Esimerkiksi tänä keväänä eräs henkilö liittyi jäseneksi, jotta saisi pyörän käyttöönsä ison A-kortin ajamista varten, Kallio kertoo.

Tällä hetkellä MotOrgBike sijaitsee Eurobikerilla Vantaalla, mutta sijoituspaikka loppukesäksi on vielä hakusessa. Viime kaudella pyörä oli alkukesän Tampereella, josta se siirrettiin pääkaupunkiseudulle.

– Voimme pitää pyörän Vantaallakin, mutta yhtä hyvin voimme siirtää sen Ouluun, Jyväskylään tai vaikka Rovaniemelle, jos sitä sinne toivotaan. Olemme avoimia kaikille loppukesän sijoituspaikkaa koskeville ehdotuksille, Kallio huomauttaa.

Motorg ry:n tavoitteena on aktivoida nimenomaan niitä motoristeja, joilla on A-kortti, mutta ei pyörää. Motorgin jäsenille pyörä annetaan käyttöön 1-4 päiväksi, ja sitä voi käyttää kuin omaansa. Jäsenyyden hankkimiskustannus on 45 euroa (jäsenmaksu 29 €, liittymismaksu 16 €), joten harrastuksen aloituskynnystä on vaikeaa enää madaltaa.

– Mielestäni MotOrgBike on hyödyksi kaikille osapuolille, niin harrastajille, alan toimijoille kuin meille kerhona. Sen vuoksi tahtoisin nähdä, että se on mahdollisimman paljon tien päällä, lopettaa Kallio.

Motorg ry on vuonna 2004 perustettu, kaikille moottoripyöräharrastuksesta kiinnostuneille suunnattu yhdistys, jonka toimintaa pyöritetään vapaaehtoisvoimin. Jäseniä yhdistyksellä on noin 1000. Suositun moottoripyora.org-sivuston lisäksi Motorg ry:n toiminnan ytimessä ovat ajoharjoittelutapahtumat ja ohjatut ajokoulutukset; toiminnan pitkällisen kehittämisen ansiosta Motorg ry:stä onkin tullut yksi Suomen merkittävimmistä moottoripyöräilijöiden jatkokoulutusta järjestävistä tahoista.

Uusin numero