Motomarket Racing ja suomalaiskolmikko Espanjan Pre Moto3 -sarjaan

Vasemmalta Niko Lehtiranta, Rasmus Rosnell ja Lenni Klemetti.

Kolme nopeaa suomalaisjunioria – Niko Lehtiranta, Rasmus Rosnell ja Lenni Klemetti – lähtevät Motomarket Racingin väreissä kokeilemaan siipiensä kantavuutta kivikovaan Espanjan Pre Moto3 -sarjaan.

Motomarket Racing on yhteistyössä Ajo Motorsportin kanssa rakentanut talven aikana nuorille kuljettajille reitin päästä eteenpäin urallaan.
– Ulkomaille lähtö on tänä päivänä iso ponnistus, varsinkin jos on yksin matkassa. Lähdimme eri pohjalta liikkeelle ja rakensimme ikäänkuin tiimin sisään tiimin, missä Motomarket Racing hoitaa osan asioista ja kuljettajat yhdessä omien tukijoukkojensa kanssa osan, kertoo tiimin vetäjä Esko Kuparinen.
Kilpailukalustona on Ajo Motorsportin viimevuotiset BeOn-kilpapyörät, joilla sijoituttiin samassa sarjassa kaudella 2017 loppupisteissä sijoille 4, 10 ja 11, eli kaluston puolesta kaikki on kunnossa. Ensitutustuminen laitteisiin tapahtui viime viikonvaihteessa Valencian radalla ja alku antoi erittäin positiivisen kuvan tulevasta.
– Siellä jo meidän ensimmäisten testien tuloksista heräsivät muutkin ihmettelemään, että mikäs porukka tämä on ja mistä se tulee, sanoo Esko Kuparinen.

Yhtenä haasteena tulee olemaan kuljettajien vähäinen ajokokemus, joten kilometrejä pitää saada paljon alle. Siksi kaikilla kolmella kuljettajalla onkin Suomessa erikseen omat treenipyörät. Espanjan sarjassa yrittäjiä riittää jokaiselle tasolle, mutta suomalaisnuorten katseesta näkee että haluja pärjäämiseen riittää. Pyörän kehittäminen uudelle rengassäännölle ja tehorajoitukselle vaatii kuljettajalta paljon palautetta, että tiimi pysyy kehityksessä mukana.

Sarjassa ajetaan kuutena viikonloppuna kaikkiaan 8 osakilpailua ja sarja alkaa Albaceten radalta 7.-8. huhtikuuta.

Lenni Klemetti
Lenni Klemetti

Lenni Klemetti odottaa jo innokkaasti Espanjan Pre Moto3 -sarjaa. Tämä kausi menee varmasti opetellessa, mutta nöyristelemään hän ei silti lähde.
– Kilpaa ajetaan tosissaan 110-prosenttisella panoksella ja katsotaan mihin vauhti riittää ja millaista kehitystä saadaan aikaan. Radat tulevat olemaan kaikki uusia kuten pyöräkin, joka on aikalailla erilainen ajettava kuin aikaisemmat ajokit, kiteyttää Klemetti kauden ennakkotunnelmat.

Kausi Espanjan Pre Moto3 -sarjassa on loistava mahdollisuus kehittyä ja vahvuutena tulee olemaan tiimityö. Samassa tiimissä kilpailee kolme kuljettajaa, jotka ovat ajokokemukseltaan lähellä toisiaan. Tämä asetelma auttaa tsemppaamaan jokaista tiimin kuljettajaa ja kaikilla on varmasti opittavaa toisiltaan.
 

Niko Lehtiranta

Niko Lehtiranta

Myös Niko Lehtiranta odottaa innoissaan sekä uuden pyörän testejä että Espanjan uusia ratoja. Käytössä on nyt erittäin kilpailukykyinen pyörä ja siten ennakotunnelmat kauteen ovat mielenkiintoiset.
– Haasteena tulee olemaan uusien ratojen ja uuden pyörän oppiminen. Uskomme että selviämme loistavasti koska taustalla on paljon vahvaa osaamista, sanoo Niko Lehtiranta. 

Rasmus Rosnell
Rasmus Rosnell

Naantalilaiselle 12-vuotiaalle Rasmus Rosnellille sekä Espanjan sarjan Pre Moto3 -pyörä että kotimaisen FinMoriwaki -sarjan pyörä ovat uusia tuttavuuksia.
Moriwakilla testasin viime syksynä pari kertaa Alastarossa mutta Pre Moto3 -pyörällä en ole ajanut ennen tätä kautta yhtään.
Alkavaan kauteen Rosnell on valmistautunut kovalla kuntokuurilla; kaikille lihasryhmille tehokasta uintia RaisU:ssa, kuntopiiriä sekä ajoharjoitteluna jäärataa.
Kaudesta on tulossa erilainen ja uutta opittavaa on paljon. Onneksi mukana on tutut tiimikaverit, joten ajoa ja tuntemuksia voidaan vertailla keskenään.

Uusin numero