MotoGP: Yamaha aloitti uusien pyörien esittelyn

Monster Energy Yamaha on ensimmäinen MotoGP-tiimi, joka julkisti uuden 2023-pyöränsä. 

Yamaha-tiimin esittely tapahtui Jakartassa, Indonesiassa, jossa on käynnissä Yamahan maailmanlaajuinen jälleenmyyjäkokous. Paikalla olivat Yamaha Motorin presidentin Yoshihiro Hidakan ja Yamaha Motor Racingin toimitusjohtaja Takahiro Sumin lisäksi Monster Energy Yamaha MotoGP-tiimin johtaja Lin Jarvis sekä tiimin molemmat kuljettajat, Fabio Quartararo ja Franco Morbidelli. 

Takahiro Sumi muistutti, että uusi kausi alkaa jälleen tyhjältä pöydältä, ja että siihen on alettu valmistautua heti viime kauden päätyttyä Valencian Ricardo Tormo -radalla. Sen jälkeen on ajettu testejä ja talvella pyörää on kehitetty testeissä saatujen kokemusten perusteella. Uutta alkavalla kaudella on sekin, että jokaisena kisaviikonloppuna ajetaan nyt kaksi kilpailulähtöä, eli kilpailuja on yhteensä 42. Sumi ennakoi MotoGP-luokan tason olevan tänä vuonna kovempi kuin ikinä ennen. Yamahan tavoitteena on luonnollisesti valloittaa takaisin kuninkuusluokan maailmanmestaruus. Yamahan testikuljettaja Cal Crutchlow on ehtinyt jo toisaalla antaa kommentteja kauden 2023 pyörästä, että moottorissa on lisää tehoa, joka helpottaa ohituksia ja vähentää ohitetuksi tulemista, mutta britin mukaan lisäteho aiheuttaa myös uusia ongelmia ajettavuudessa. Mitä ne ovat, se selvinnee viimeistään kauden alkaessa. 

Markkinoinnillisesti tärkeintä oli uusi värimaailma ja yhteistyökumppanien näkyvyys pyörässä. Lin Jarvisin mukaan yksi viime kauden kohokohdista – kilpailullisten menestysten ohella – olikin jatkoyhteistyöstä sopiminen Monster Energy Companyn kanssa. Yamahan ja Monsterin yhteistyö jatkuu nyt jo yhdettätoista vuotta, ja viidettä kautta peräkkäin Monsterin nimi on mukana myös Yamahan MotoGP-tiimin nimessä.

Yamahan ykköstykki Fabio Quartararo, kauden 2021 maailmanmestari, kertoi, että talvikausi ei mennyt täysin suunnitelmien mukaan hänen loukattuaan kätensä motocross-harjoituksissa. Ranskalainen sanoi olevansa siitä huolimatta 100-prosenttisessa kunnossa kauden alkaessa. 

Franco Morbidelli luo uskoa itseensä sanomalla, että kaikki alkaa jälleen nollasta ja alkavalla kaudella kaikki on mahdollista.

Uusin numero