MotoGP-sarjan avauskilpailut jännitysnäytelmää alusta loppuun

Andrea Dovizioso onnistui kiirehtimään Losailissa maaliviivalle MotoGP-luokan ensimmäisenä. Kuva: Mission Winnow Ducati.

MotoGP-sarjan avauskilpailu järjestettiin Qatarin Losail Circuitilla. Kausi aukesi jokaisessa luokassa uskomattoman trillerin merkeissä. Kuvaavaa on, että suurimmalla erolla voitettiin Moto3-luokka, jossa voittaja ratkesi 53 sekunnin tuhannesosan erolla.

Kilpailut aloittanut Moto3-luokka tarjosi viihdettä koko rahalla. Paalulta startannut Aron Canet ampaisi kärkeen, mutta Hondat olivat suorilla ratkaisevasti mutkaisilla osuuksilla pärjäävän Canetin KTM:ää nopeampia. Sijoitukset vaihtelivat läpi koko kilpailun, sillä kärkiporukassa ajoi jopa 13 kuljettajaa. Kilpailun erikoisin tilanne nähtiin, kun varoituksen radan rajojen ylittämisestä saanut Romano Fenati luuli saaneensa rangaistuksen ja pelasi itsensä ulos terävimmästä kärkikamppailusta.

Jännittävä kilpailu huipentui, kun Kaito Toba onnistui ohittamaan Lorenzo Della Portan maalisuoralla ja leipoi samalla itsestään ensimmäisen japanilaisen Moto3-voittajan. Loistavan kilpailun ajanut Canet sijoittui kolmanneksi.

 

Moto2-luokassa ajettiin ensimmäinen kilpailu Triumphin moottorein. Kilpailua melkein alusta asti johtanut Lorenzo Baldassarri näytti pääsevän karkuun, mutta MotoGP-luokasta Motokakkosiin palannut Thomas Lüthi oli saanut alun vaikeuksien jälkeen luokan jujusta kiinni, ja ajoi toisella sijalla ajaneen tallikaverinsa Marcel Schrotterin pikavauhtia kiinni.

Pienen tarkkailun jälkeen Lüthi teki siirtonsa ja nousi toiseksi. Tässä vaiheessa kilpailua oli jäljellä 4 kierrosta ja Lüthilla eroa kärkeen noin sekunnin verran. Lüthi onnistui ajamaan Baldassarrin kiinni, mutta ohitus maalisuoralla jäi puolen pyöränmitan päähän ja Baldassarri sai tuulettaa voiton kunniaksi huikean jännitysnäytelmän jälkeen.

 

Jos Moto3- ja Moto2-luokat tarjosivat jännitystä, ei se ollut mitään MotoGP-luokaan verrattuna. Startista kärkeen nousivat Andrea Dovizioso, Jack Miller ja Marc Marquez. Muutaman kierroksen jälkeen nähtiin erikoinen tilanne, kun Millerin Ducatin penkki irtosi ja mies nakkasi sen radan varteen pudoten samalla lukuisia sijoja.

Alkuviikonlopun aikana kovissa vaikeuksissa ollut, 10. lähtöruudusta startannut Alex Rins onnistui raivaamaan tiensä parhaimmillaan kilpailun kärkeen. Vaikka kärkikolmikon sijoitukset vaihtuivat toistuvasti, tahtipuikkoa heilutti kuitenkin Dovizioso. Kun Dovizioso kiristi vauhtia, kyydissä kestävät vain Marquez ja Rins sekä pienellä viiveellä kärkitaisteluun ja kolmanneksi ohi Rinsin noussut Cal Crutchlow.

Kilpailun lopussa 14. ruudusta startannut Valentino Rossi onnistui myös nostamaan itsensä kärkijoukkoon. Viimeinen kierros olikin puhdasta legenda-ainesta Dovizioson ja Marquezin taistelleen todella näyttävästi voitosta. Lopulta eroa maalissa oli huikeat 23 tuhannesosasekuntia Dovisioson eduksi. Kilpailun viisi ensimmäistä kuljettajaa ylittivät maaliviivan 0,6 sekunnin sisällä.

Kilpailun täydelliset tulokset löytyvät MotoGP-sarjan internet-palvelusta.

Uusin numero