MotoGP Portimao: Red Bull KTM Ajon kuljettajat MM-sarjan kaksoisjohdossa sekä Moto2- että Moto3-luokassa

Raul Fernandez ja Remy Gardner saivat palkintojenjakoon seurakseen tallipäällikö Aki Ajon. Ajo ei ole mikään tyhjännauraja, mutta nyt suomalaista jo hymyilyttää maskin takana tiimin Moto2- ja Moto3-kuljettajien vakuuttava aloitus MM-sarjassa.

Aki Ajolla oli aihetta hymyyn Portimaon varikolla sunnuntaina, sillä tiimin kuljettajat voittivat sekä Moto2- että Moto3-kilpailun. Ilman pientä epäonnea tiimin kaikki neljä kuljettajaa olisi nähty podiumilla.

Red Bull KTM Ajon vasta 16-vuotias Moto3-luokan tulokaskuljettaja Pedro Acosta on aloittanut kauden ylivoimaiseen tyyliin; kolme MM-lähtöä, joista kaksi voittoa ja se kolmaskin päättyi podiumille. Acosta on ylivoimaisessa MM-pistejohdossa 70 pisteellään, sillä toisena olevalla tiimikaveri Jaume Masialla on koossa 39 pistettä. Tilanne tiimikaverusten välillä voisi olla paljon tiukempikin, sillä Masia kolaroi Portimaon kisan päätöskierroksella voittotaistelun tuoksinassa, ja päätyi lopulta sijalle yhdeksän.

Kolmannen lähtörivin kahdeksannesta ruudusta kisaan startannut Acosta oli vahva heti lähdöstä alkaen. Hän paransi nopeasti sijoitustaan ja nousi ensimmäisen kerran kisan kärkeen jo kolmannella kierroksella. Voitto ratkesi vasta päätöskierroksella Acostan ohitusyrityksen onnistuttua. Toiseksi tullut Dennis Foggia hävisi voittajalle vain viisi sadasosaa. Kilpailun kärkiviisikko tuli maaliin 0,675 sekunnin sisällä.

-Olemme onnellisia, joskin myös yllättyneitä, Acostan suorituskyvystä heti kauden alussa. Emme voi kuin hämmästellä hänen kovaa asennettaan tehdä töitä menestyksen eteen, summasi tallipäällikkö Aki Ajo nuoren suojattinsa viikonlopun.

Tulokset (Moto3 Race)
1. Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) 38:01.773

2. Dennis Foggia (Honda) +0.051

3. Andrea Migno (Honda) +0.584

4. Ayumu Sasaki (KTM) +0.615

5. Gabriel Rodrigo (Honda) +0.675

9. Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo) +12.487

Moto3, MM-pistetilanne
1. Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) 70 points
2. Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo) 39 points

3. Darryn Binder (Honda) 36 points

4. Niccolo Antonelli (KTM) 36 points           

5. Andrea Migno (Honda) 29 points

Moto2-kilpailu Raul Fernandezin tahdissa

Red Bull KTM Ajolle Portimaon Moto2-kisa oli lähes unelmien täyttymys. Raul Fernandez otti avausvoittonsa ja Remy Gardner nousi podiumille jo kolmatta kertaa tällä kaudella ajettuaan kolmanneksi. Suomalaistiimin kuljettajien väliin onnistui kiilaamaan Aron Canet. Gardner johtaa MM-pistetilastoa ennen kakkosena olevaa tiimikaveri Fernandezia, joka on jäänyt neljä pistettä.

– Olen äärimmäisen onnellinen molempien kuljettajiemme suorituskyvystä tänään. Olosuhteet olivat vaikeat ja epäonnistumisia nähtiin paljon, joten tähän tulokseen on syytä olla todella tyytyväinen. Tärkeintä on nyt säilyttää keskittyminen ja jatkaa kovaa työntekoa kuten tähän astikin, tiivisti Aki Ajo Moto2-luokan taistelun tauottua.

Tulokset (Moto2 Race)
1. Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) 39:47.377

2. Aron Canet (Boscoscuro) +1.600

3. Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) +1.968

4. Joe Roberts (Kalex) +2.397

5. Augusto Fernandez (Kalex) +5.622

Moto2 MM-pistetilanne
1. Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) 56 points
2. Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) 52 points

3. Sam Lowes (Kalex) 50 points

4. Marco Bezzecchi (Kalex) 36 points

5. Fabio Di Giannantonio (Kalex) 27 points

Uusin numero