MotoGP Mugello: Ajon tiimille voitto, Tuuli kamppaili tiukasti MM-pisteistä

Tuuli, Italian Moto2 race 2018
MotoGP-sarjan Italian osakilpailu toi kauden parasta suomalaismenestystä Moto2-luokassa sekä Red Bull KTM Ajo -tiimille että SIC Racing Teamin Niki Tuulelle.

Moto2-luokan kilpailussa nähtiin huikea voittokamppailu Miguel Oliveiran ja Lorenzo Baldassarrin välillä. Red Bull KTM Ajo -tiimin portugalilaiskuljettaja Oliveira nappasi lopulta Ajon tiimille kauden ensimmäisen voiton italialaiskuski Baldassarrin nenän edestä.

Niki Tuuli joutui myös toisessa Moto2-kilpailussaan täysin vieraalle radalle, mutta näytti oppivansa nopeasti vaativan ja korkeuseroja sisältävän Mugellon radan salat. Perjantain treeneissä eroa kärkeen oli 1,8 sekuntia. Vaikka kärkikin paransi vauhtiaan launtaina, niin aamun kolmannessa harjoituksessa sekunnilla aikaansa parantaneen Nikin ero kärkeen kutistui 1,3 sekuntiin. Luokan äärettömästä tasaisuudesta – ja samalla kovasta tasosta – kertoo se, että jokaisessa ajosessiossa sekunnin sisään mahtui 20 kuljettajaa. Aika-ajoissa suomalaiskuljettajan rutistus riitti 27. sijaan.

Kisaan Tuuli lähti luottavaisin mielin hakemaan nousujohteista ja ehjää suoritusta, ja myös onnistui siinä.

– Pääsin kisan kuluessa mukaan kamppailuun pistesijoista ja ilman Vinàlesin kanssa käynyttä hänen ohituksensa jälkeistä leveäksi karkaamista oltaisiin oltu pistekamppailussa loppuun asti. Lopputuloksena kuitenkin 17. sija ja siihen voidaan olla tosi tyytyväisiä, totesi imatralaispilotti kisan jälkeen.

Kärkeen eroa kertyi kisan kuluessa 15 sek. LeMansia vähemmän ja senkin osalta SIC Racing Team on menossa oikeaan suuntaan. Myös tiimi oli tyytyväinen lopputulokseen ja se lämmitti kovasti suomalaisen mieltä.
– Motivaatio oppia lisää ja parantaa ei voisi olla korkeampi, tässä eletään todella omaa unelmaa ja ollaan siellä mistä on aina haaveillut.

MotoGP-luokassa Valentino Rossi lähti urallaan 65. kertaa paalulta ja ylitti kisan kolmossijansa ansiosta ensimmäisenä kuljettajana 5000 MM-pisteen rajan. Kilpailussa kaksoisvoitto meni kotiyleisön riemuksi Ducati-kuljettajille Jorge Lorenzon viedessä voiton ja Andrea Dovizioson ajaessa kakkoseksi.

Seuraava MM-osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Katalonian radalla Barcelonassa.

Uusin numero