MotoE-kilpailukalenteri vahvistettu – sarjassa mukana kokeneita MotoGP-kuljettajia

Niki Tuuli #66
FIM Enel MotoE -sähkömoottoripyörien World Cup -kilpailukalenteri on vahvistettu. Kalenteria jouduttiin muokkaamaan, kun luokan kilpailukalusto tuhoutui tulipalossa Jerezin testien yhteydessä pari viikkoa sitten.

FIM Enel MotoE -luokassa ajetaan kuusi osakilpailua. Kilpailuviikonloppuja on neljä, joista kahdessa (Misano ja Valencia) ajetaan tuplalähdöt. Kilpailusarjan aloitusta siirrettiin eteenpäin, jotta kilpailukaluston kaikille tiimeille rakentava italialainen Energica ehtii rakentaa uuden kaluston valmiiksi.

Uusi MotoE-kilpailukalenteri:
1. Sachsenring, Saksa, 5.-7. heinäkuuta
2. Red Bull Ring, Itävalta, 9.-11. elokuuta
3. World Circuit Marco Simoncelli, Misano, Italia, 13.-15. syyskuuta
4. Ricardo Tormo, Valencia, Espanja, 15.-17. marraskuuta

Kokeneita MotoGP-kuljettajia mukana – ja Niki Tuuli Suomesta

MotoE-sarjan taso tulee olemaan huikea heti ensimmäisestä kilpailukaudesta lähtien, siitä pitää huolen luokan kuljettajien raudanluja taso. Suomen Niki Tuulen nopeus tiedetään, ja Niki olikin tulipalon takia yksipäiväisiksi jääneissä Jerezin testeissä luokan toiseksi nopein kuljettaja.

Ranskalainen Randy de Puniet on ajanut MotoGP-luokassa kilpaa niin Ducatilla kuin Aprilialla, ja lisäksi hän oli vuoden verran Suzukin MotoGP-tiimin testikuljettajana. Espanjalainen Sete Gibernau täyttää joulukuussa jo 48 vuotta. “Ei se vanha herrakaan hiljaa ajanut, itse asiassa meni aivan pirun kovaa”, naureskeli Niki Tuuli viime syksynä Gibernaun vauhtia ensimmäisten MotoE-testien jälkeen. Gibernau ajoi urallaan kaksi kertaa MotoGP-luokan MM-hopealle (2003 ja 2004), häviten molemmilla kerroilla pisteissä vain Valentino Rossille. Bradley Smithillä on niinikään vankka kokemus MotoGP-luokasta. Nicolas Terol (ESP) ja Mike di Meglio (FRA) ovat puolestaan 125-kuutioisten luokan maailmanmestareita. Lisäksi lähtöviivalta löytyy tuttuna nimenä ainakin Niccolo Canepa, joka muistetaan takavuosilta Mika Kallion tiimikaverina Pramac Ducatilla.

Uusin numero